Kurban Kesim ve Satış Yerleri Bayrama Hazır

Kurban Kesim ve Satış Yerleri Bayrama Hazır
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'nın Türkiye'ye örnek olan Kurban Kesim ve Satış projesi, bu yıl da hem Çatalcalı hem de İstanbul'un birçok ilçesinden vatandaşlarımızın kurban alım ve kesim ihtiyacını karşılayacak.
 Havası, suyu, doğası ve birbirinden lezzetli yöresel ürünleri ile İstanbul'un can damarlarından biri olan Çatalca, Başkan Cem Kara'nın gerçekleştirdiği hizmetlerle ön plana çıkıyor. Halkımızın bayramları da sorunsuz bir şekilde geçirmesi, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza ve ilçemize ekonomik girdi sağlamak amacıyla kurban kesim ve satış merkezlerini faaliyete geçiren Başkan Kara, metropolün önemli sorunlarından birine de çözüm sunuyor.

 Kurban kesim ve satışında; "Çatalca Modeli"

 Kurban Bayramı'na az bir zaman kala vatandaşlarımızın dini vecibelerini yerine getirebilmeleri için Çatalca Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü dur durak bilmeden çalışıyor. Ülkemizde artık "Çatalca Modeli" olarak anılmaya başlanan hizmet kapsamında bu yıl da ilçe sakinleri ve İstanbul'dan gelecek vatandaşlar için kesim noktaları ile bayramı karşılamaya hazırlanıyor.

 Vatandaşlarımıza Tam ve Eksiksiz Hizmet

 İstanbul’un en önemli hayvancılık merkezi olan Çatalca’da Kurban Bayramı süresince Kurban Satış ve Kesim Merkezlerinde her yıl bir önceki yıla oranla satış ve kesim sayılarında gözle görülür artış yaşanıyor.  

Kurban Satış ve Kesim yerlerinde 2016 yılında 2222 büyükbaş ve 2447 küçükbaş kurbanlık hayvan satılırken; bu rakam 2017 yılında 2951 büyükbaş ve 2201 küçükbaş kurbanlık hayvan satışı şeklinde gerçekleşti.

Kesim sayılarında ise 2016 yılında 1876 büyükbaş ve 2221 küçükbaş kurbanlık hayvan kesilirken; bu rakam 2017 yılında 2956 büyükbaş ve 2546 küçükbaş kesim sayısına ulaştı.

 Bu Sene de İlk Adres Çatalca

 İstanbul Valiliği İl Tarım Orman Müdürlüğü'nün 17.07.2018 tarih ve 2018/03 no'lu İstanbul İli Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyon Kararı gereğince; Vatandaşlarımız geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne başvurarak sıra beklemeden, maksimum hijyenik koşullar altında, dini vecibelere uygun olarak kurban alım-satımı ve kesimi yapabilecekler.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.