Kuş uçmuyor kervan geçmiyor!

Kuş uçmuyor kervan geçmiyor!
Yaklaşık 30 milyom dolarlık proje olan Büyükçekmece Marina/ Yat Limanı inşaatı arap saçına döndü. Bir biri ardına değişen usulsüz imar uygulamaları ve plan tadilatlarından sonra Marina'nın akibeti merak ediliyor...

Yıkım kararları uygulanmadı

Önce Kıyı Kanu'nuna uymadığı gerekçesi ile hakkında işlemler yapıldı. Ardından, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, yapı tadilat ruhsatını Başkanlık Oluru ile iptal etti. Ve daha sonra; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Encümeni’nin yat limanında planlara aykırı olarak gerçekleştirilen binaların oy birliğiyle yıkılmasına karar verdi. Yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Temmuz 2012 ayında,  inşaatın önemli bölümlerinin kaçak olduğunu belirleyerek, inşaatın durdurulması ve bir ay içerisinde yıkılmasına karar verdi.
 
Hazineye devredilebilir!

Belirlenen süre geçmesine rağmen henüz yıkımlar gerçekleşmedi. Ancak bu günlerde inşaat alanından kuş uçmuyor kervan geçmiyor. Marina inşaatını yüklenici firmanın ise iş yaptırdığı ve mal aldığı firmalara borçlarını ödemediği ise edinilen bilgiler arasında. Bütün bu gelişmelerden sonra uzmanlar Marina'nın Hazine'ye devredileceğini ve devletin buradaki olumsuzluklara el koyması ile problemlerin ortadan kalkacağını söylüyorlar.
Böylece yap işlet devret modeli ile Büyükçekmece Belediyesi'ne verilen Marina'nın bu sözleşmesinin de iptal edileceği yorumunu yapan uzmanlar bu saatten sonra bu problemlerin başka türlü ortadan kalkmasının mümkün olamadığını da belirtmekteler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.