Litvanya bayrağı Meclisi karıştırdı!

Litvanya bayrağı Meclisi karıştırdı!
Silivri Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısının 1. Oturumunda Litvanya bayrağı kriz yarattı. Bağımsız Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir, Silivri Yoğurt Festivali’ne davet edilen Litvanya’nın sarı-yeşil-kırmızı renkli bayrağın PKK bayrağına benzediği eleştir
 Kandemir’in bu davranışı üzerine Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmeyin” şeklinde cevap verdi. Başkan Işıklar’ın, “ Eşşeğin aklına karpuz Kabuğu düşürme” sözlerini yanlış anlayan Meclis Üyeyi Yılmaz Kandemir, Başkan Işıklar’a, “Sensin eşek” dedi. 
Silivri Belediyesinin dün gerçekleştirdiği Temmuz Ayı Meclis Toplantının birinci oturumunda AK Parti Gurubu meclise 3 önerge sundu. AK Parti Gurunun yazılı önergelerinin ardından söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir’in konuşması bu mecliste de damgasını vurdu. 
Düğün salonlarını Balcı’mı yapıyor? 

Meclis gündemine geçilmeden AK Parti Gurubu tarafından meclise sunulan yazılı önergeler sunuldu. 
AK Parti Gurubunun Meclise sunduğu ilk önerge şu şekilde; “ İlçemize Kültür Merkezi yapılmasına ilişkin daha önce iş adamı Mehmet Balcı ile bir protokol yapılmış, iş adamı Balcı’ya ait imzaların sahte olduğu ve taahhüdü yerine getirmeyeceğini söylemiştiniz. Tarafınızdan da bu imzanın mahkeme kanalı ile kabul ettirileceğine ilişkin açıklamalar yapılmıştır. Basın aracılığı ile Mimarsinan ve Ortaköy mahallesinde yapılan düğün salonlarının Mehmet Balcı tarafından tekrar, yapıldığını öğrenmiş bulunmaktayız.  Bu iddianın doğru olup olmadığı, doğru ise; bir önce ki protokol şartlarını kabul etmeyen, hatta mahkeme kanalı ile imzalarını kabul ettireceğiz dediğiniz şahsa, hangi suretle düğün salonu yaptırmayı kabul ettirdiniz. İmzasını inkar ettiğini söylediğiniz Mehmet Balcı’ya bu düğün salonlarını hangi mevzuata göre yaptırdığınızı  tarafımıza yazılı olarak verilmesini arz ederiz.”
Sosyal Demokrat Belediyeler fuarına 130 bin lira ödendi mi? 

AK Parti Gurubunun ikin önergesi şu şekilde; “CHP’li Belediyelerin katılımı ile 29 Mayıs 2013 tarihinde başlayan ve 5 gün süren Sosyal Demokrat Belediyeler  Proje ve Hizmet Fuarına Silivri Belediyesi katılmıştır. Bu fuara ilişkin Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Yalçın Bayar bir yazı yazmıştır. Ekte de sunduğumuz bu yazıya istinaden,  Silivri Belediyesi fuara katılım bedeli olarak 130 bin lira vermiş midir? Bütçesi belediyemizden daha fazla olan Çorlu Belediyesinin gereksiz olarak gördüğü ve bizim başka ihtiyaçlarımız var diyerek katılmadığı fuara,  Belediyemizin birçok borcu varken (bir önceki mecliste özel bankadan kredi almak için yetki aldığınız ortada iken) bu paranın nasıl ödendiği ve mevzuata uygun olup olmadığını tarafımıza bilgi verilmesini arz ederiz.” 
Ömer Sebahattin Çetin hakkında soruşturma başlattınız mı? 

AK Parti Gurubunun üçün önergesi ise Nazım Hikmet’i anma programında hükümet karşıtı sloganlar atan 657’YE TABİ Memur Ömer Sebahattin Çetin hakkında soruşturma başlatılıp başlatılmadığı oldu. Silivri Belediyesinde Memur olarak görev yapan Ömer Sebahattin Çetin hakkında meclise sunulan önerge şu şekilde; “Silivri Belediyesinde memur olarak görev yapan Ömer S. Çetin, Belediye tarafından Silivri Sahilinde düzenlenen Nazım Hikmet’i anma töreninde hükümet karşıtı slogan attırarak, hem hükümetimizi hem de siyasi partimizi rencide edecek sözler söyleterek halkı galeyana getirmiştir.  Bununla ilgili, sadece CHP’lilerin değil tüm Silivri’nin belediyesi olan resmi bir kurumda çalışan ve 657 ye tabi olan bu şahıs la ilgili her hangi bir soruşturma açtınız mı?  Bu konuda her hangi bir idari tahkikat başlattınız mı? Bu hususta  gereğinin yapılıp yapılmadığını, tarafımıza bildirilmesini arz ederiz.”

Kandemir  festival giderlerinin 2 trilyon olduğunu iddia etti


AK Parti Gurubunun önergelerin ardından Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir mecliste söz aldı. Meclis kürsüsünden konuşma yapan Kandemir; 52. Geleneksel Yoğurt Festival ile ilgili “Festival komitesi yok. Tabiki Ömer Sebahattin Çetin ve Başkan Işıklar yönetiyor. Silivri’de beldeler dahil yaklaşık 8 festivalin bize maliyeti 2 trilyon. Ben Ömer Çetin’e güvenmiyorum. Işıklar bana Çetin’in kontör parasını bile kendisinin verdiğini söylüyordu. Şimdi iki tane arabası oldu. Tesadüf mü bu?” dedi .  
Işıklar, El insaf dedi 

Kandemir’in bu sözlerine Başkan Işıklar “Bunların konuşulacağı yer burası değil. Ayrıca festivallerin bize maliyeti 500 bin lira. Biz sanatçıların ödemeleri sponsorlarla yapıyoruz. Ağırladığımız misafirlerimiz oluyor. Onların konaklama ücretleri belediye bütçesinden karşılanıyor. El insaf. Nerde görülmüş 2 trilyona festival yapıldığı?” dedi. 
Kandemir mecliste Litvanya bayrağı açtı

Meclis üyesi Kandemir kürsüde yaptığı konuşma sırasında Litvanya Bayrağını gösterdi. Bayrağın renklerine dikkat edin diyen Kandemir “ Bunu bilerek yapıyorsunuz”  dedi. Kandemir’in bu davranışı üzerine Başkan Işıklar;“Bu eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmektir. Bu ülkede ayrım yok. Bu konuyu buraya nasıl getirebilirsiniz. Üniter bir devletin bayrağının renklerini size mi soracaklardı. Ben bu anlayışı doktorlara havale ediyorum” şeklinde cevap verdi. 
Kandemir’den meclis seviyesine yakışmayan cevap

Başkan Işıklar’ın, “Eşşeğin aklına karpus kabuğu düşürme” sözlerini yanlış anlayan Kandemir , Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a“Eşek sensin. Ayrıca zanax ilaçlarını da ben kullanmıyorum, sen kullanıyorsun” meclis seviyesine yakışmayan bir üslupla cevap verdi.
 
7 tane gündem maddesi karara bağlandı

Temmuz Ayı Meclis Toplantısının gündeminde yer alan 1,2,6,7,11,12 ve 13. maddeler oy birliği ile karara bağlanırken, diğer gündem maddeleri ise ilgili komisyonlara havale edildi.
HABER/ FATMA SARIBIYIK 



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.