Mahmutbey gişelerinde HGS kabusu

Mahmutbey gişelerinde HGS kabusu
CHP’li Yarkadaş: ‘Vatandaşları mağdur etmeyin.’
 İstanbul'da Mahmutbey gişelerinde, trafiği rahatlatmak için yapımı son 3 aydır süren 'serbest geçiş sistemi' HGS (hızlı geçiş sistemi) kullanan vatandaşın kabusu oldu. Mahmutbey gişelerindeki okuyucuların hiç biri HGS etiketlerini tanımayınca, sürücülere U dönüşü ya da kaçak geçişten ücret alınıyor.


İstanbul trafiğinin en işlek noktalarından Mahmutbey gişelerde, trafik yoğunluğuna çare olarak gişelerin yerine konulan serbest geçiş sisteminde yaşanan sorun, vatandaşların tepkisini çekiyor. Sistemin hatalı çalışması sonucu fazla ücret ödediklerini ve yapılan hatalı tahsilatın iadesinin yapılmadığını belirten sürücüler, soruna çözüm bulunmasını bekliyor.


KABUSA DÖNÜŞTÜ

İstanbul'da ilk olarak Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde (FSM) uygulanmaya başlayan serbest geçiş sistemi, trafik yoğunluğuna çözüm olarak birkaç hafta önce Mahmutbey gişelerde de devreye alındı. Ancak aradan geçen zamanda trafik yoğunluğuna çare olması beklenen sistem, alınan fazla ücretler nedeniyle sürücülerin adeta kâbusu haline geldi.

HGS’Lİ ARAÇLARI TANIMIYOR

Sistemin hatalı çalıştığı konusunda birçok şikayet aldığını ifade eden CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Biz bu gişelerin tamamıyla kaldırılması, yani ücret alınmadan ötelenmesi için kanun teklifi verdik. Israrla gündeme getirmemize rağmen sorun çözülmedi. Trafik yoğunluğuna çare olarak gişelerin yerine serbest geçiş sistemi getirildi. Yani, işi Başakşehir’de olan bir vatandaş Esenyurt’taki evine gitmek için ücretli yoldan geçmeye devam etti. Bu durum Anayasaya da aykırı. Esasında bu gişelerin buradan kaldırılarak daha ileriye taşınması gerekir.” ifadelerini kullandı.

CHP’li Yarkadaş şöyle konuştu:

Getirdikleri serbest geçiş sistemi vatandaşları çileden çıkarmış durumda. Sistemin hatalı çalışması nedeniyle Mahmutbey gişeler - Avcılar gişeler arasında 2.75 TL olan geçiş ücretinin 9.75 olarak tahsil edildiğini belirten sürücüler, hatalı tahsil edilen ücretlerin iadesi konusunda da yetkililerden net bir cevap alamamaktan şikayetçi. Gişeden geçiş sırasında tahsil edilen ücretin yazdığı tabelada ise alınan fazla ücretin sebebi olarak gösterilen ilginç uyarılar dikkat çekiyor. Uyarıların başında, 'U dönüşü’ ya da ‘giriş yok' geliyor. Otoyolda, yoğun trafik esnasında fiziken mümkün olmayan bu gerekçelerle kesilen cezalar sürücülerin tepkisine neden oluyor.

Örneğin, Otomobilinizle Bahçeşehir'den yola çıktınız. Bahçeşehir gişeleri HGS etiketinizi okudu. Mahmutbey gişelerinden çıktığınızda ise HGS etiketiniz okunmuyor. OGS'den çıkış yaptığınız varsayılarak 2.75 TL hesabınızdan otomatik olarak kesiliyor. Buraya kadar her şey normal. Ancak HGS etiketine göre Mahmutbey'den çıkış yapmış olmuyorsunuz. Sadece Bahçeşehir'den çıkmış olarak sisteme işleniyor. Akşam evinize giderken Mahmutbey gişelerinden girip yeniden Bahçeşehir'den çıkış yaparsanız, sizin HGS sisteminizde sabah Mahmutbey'den geçiş yaptığınız yer almadığı için sizi U dönüşü yapmış sayıyor ve 9.75 TL hesabınızdan kesiliyor. Yani sistem sizden 2.75 TL kesmesi gerekirken fazladan 7 TL daha alınıyor. Bu sorun bir an önce çözülmeli ve vatandaşların mağduriyetleri giderilmelidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.