MERA OLACAK MADEN OCAĞI!

MERA OLACAK MADEN OCAĞI!
MERAMIZ TALAN EDİLİYOR DİYEN DEĞİRMENKÖYLÜLER İSYANDA
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, üniversite yapımı için bile izin verilemeyen meraya maden ocağı yapımı için ruhsat verdi. Silivri'de Değirmenköy mahallesinde bulunan 2000 dönümlük meraya Doğaltaş ve Mermer arama çalışmaları için ruhsat verildiği ortaya çıktı. Ruhsat alan Ali Taner Akdoğan'ın iş yaptığı taşeron firma ise Ağzem Yılmaz adında bir üniversite öğrencisinin üzerine görünüyor.
 
Değirmenköy halkı tepkili
Değirmenköy muhtarı Şenol Köroğlu ve Mera Birliği Başkanı Veli Özcan, bakanlığın verdiği ruhsata tepki gösterirken çalışma başlatmak üzere merada inceleme yapan Uzay Ticaret İnşaat Altyapı Plan Proje İç Dekorasyon ve Madencilik adlı şirketin temsilcisi Mehmet Yılmaz ise şantiye yapmak üzere girişimlerine başladı. Birlik Başkanı Veli Özcan ve muhtar Şenol Köroğlu köye ait meranın maden ocağı olmaması için mücadele başlatacaklarını belirtiyor.
 
Yetkililer ruhsatı iptal etmeli
Değirmenköy muhtarı Şenol Köroğlu gazetemize yaptığı açıklamada "Zamanında Değirmenköy Belediye Başkanı Mümin Tuğlu döneminde bu merada gölet evleri yapılmak istendi ve müsade etmedik. Köyümüzün insanı ev yapmak istedi de izin vermedik. Maden ocağına izin mi vereceğiz? Köy ayağa kalkar. Bu merayı talan ettirmeyiz. Kim olduğunu ne olduğunu bilmediğimiz birileri gelip bu merada maden çalışması yapamaz. Maden ocağı da şantiye de kurdurtmayız. Bu konu da Değirmenköy halkı olarak tepkiliyiz. Gerekirse taşla sopa ile kovalarız ama bu meraya kimseyi sokmayız. Yetkililerin bu yanlıştan bir an önce dönmesini ümid ediyoruz. Meraya ruhsat veremezler" dedi.
 
Maden ocağı yapacaklarmış
Mera Birlik Başkanı olarak merayı kontrol ettiğim esnada tesadüfen Mehmet Yılmaz ve bir kaç adam daha vardı. Şantiye çalışması için inceleme yapıyorlarmış. Ne yaptıklarını sordum. Ellerinde ruhsatları olduğunu ve şantiye yapıp maden ocağı kuracaklarını ifade ettiler. Kendilerine mera birlik başkanı olduğumu ve merada çalışma yapamayacaklarını ifade ettim. Bizim arkamızda devlet var istersek haritada Değirmenköy'ün yerini bile değiştiririz. Al benim kartımı git beni araştır arkamda kimlerin olduğunu öğren. İstediğimiz yerde istediğimiz çalışmayı yaparız gibi sözler söyledi. Kendilerine tepki gösterdiğimde meradan ayrıldılar. Ancak yeniden gelip çalışma yapmak isteyecekler. Biz bu merayı koruyacağız. Bu merada doğmamış yetimin bile hakkı var. Kimsenin haberi olmadan gelip burada maden ocağı yapmaya kalkıyorlar. Ne Kaymakamın nede Belediye Başkanımızın haberi var. Konuyu ben gidip Kaymakam ve Belediye Başkanımıza ilettim. Gerekli bütün yerlere şikâyetimi yaptım. 2002 yılında Mümün Tuğlu’nun belediye başkanı olduğu dönemde oraya Gölet Evleri yapılacaktı karşı çıktık. Biz o zaman o merayı talan ettirmedik şimdi mi ettireceğiz? Arkalarında Devlet değil Başbakan bile olsa bu meraya maden ocağı yaptırtmayız, meramızı talan ettirmeyeceğiz" dedi.
 
Özel Haber / Fatma Sarıbıyık
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.