Meradaki çöpler kaldırılıyor...

Meradaki çöpler kaldırılıyor...
HABERDAR'ın gündeme getirdiği Silivri Değirmenköy merası katliamına yetkililer duyarsız kalmadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait iş makineleri dün Değirmenköy merasındaki çöpleri topladı.

Meradaki çöpler kaldırılıyor

Gazetemizin gündeme getirdiği Silivri Değirmenköy merası katliamına yetkililer duyarsız kalmadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait iş makineleri dün Değirmenköy merasındaki çöpleri topladı. Meraya dökülen çöplerle ilgili Değirmenköylü vatandaşların şikayetini gündeme getiren gazetemizin haberinin ardından harekete geçen yetkiler meraya dökülen çöplerin kaldırılmasına ilişkin çalışma başlattı. Çevre kirliliğine yol açan çöpler meradan alınarak çöp döküm alanına nakledildi. İBB'ye ait iş makineleri gün boyu merada temizlik çalışması yaptı.

 
Korsan, destek sözü verdi

Diğer yandan Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan ve Yönetim Kurulu Üyeleri’de Değirmenköy merasına giderek incelemelerde bulundu. Mera Başkanı Veli Özcan, Mahall Muhtarları ve köylüler ile de görüşen Korsan, meranın kirletilmemesi için ve maden ocağı projesinin durdurulması için mücadelelerine destek sözü verdi. Özellikle meranın maden ocağına çevrilmemesi için Çevre Derneği olarak ilgili kurumlara gerekli yazışmaları yapacaklarını ifade eden Dernek Başkanı Ali Korsan; “ Bu  meranın maden ocağına çevrilmemesi için herkesin mücadele etmesi gerekiyor. Köylünün havyalarını otlattığı mera köylüye kalmalıdır. Hiç kimse siyasi rant gözetmeden Değirmenköy merasına sahip çıkmalıdır. Tabii ilk önce de Değirmenköy halkı merasına sahip çıkmalıdır. Bizler elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Değirmenköy halkının ve Mera Başkanımızın vereceği mücadelenin yanındayız” dedi. 

 

Değirmenköy merası için mücadele devam ediyor

Silivri Değirmenköy merasının maden ocağı yapılmaması için Silivri Meralar Birliği Başkanı Veli Özcan, Mahalle Muhtarları ve vatandaşların mücadelesi devam ediyor. Mera Birlik Başkanı Özcan meranın durumuyla ilgili yetkili bütün kurumlara şikayetlerini yaptığını söyledi. Mer haberinin basında yer almasının ardından tehdit almaya başladığını söyleyen Mera Başkanı Veli Özcan“ Mera haberi gazetede çıktıktan sonra gizli numaradan aradılar ve bana bu işin peşini bırak, bu işten uzak dur, bizim ekmeğimizle oynama şeklinde sözler söyleyerek, bu işin peşini bırakmazsam bana zarar vermekle tehdit ettiler. Bende beni gizli numarayla arayan şahsa öleceğimi de bilsem bu meraya maden ocağı yapılmasına izin vermeyeceğim. Ben köyümün merası için gerekirse ölürüm ama merayı talan ettirmem cevabını verdim. Ben ve muhtar arkadaşlarım meramıza maden ocağı yapılmaması için her türlü mücadeleyi vereceğiz. Tehditlere pabuç bırakmam” dedi.      

 

Haber: Fatma Sarıbıyık

 

  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.