Metrobüs çilesi Meclis gündeminde

Metrobüs çilesi Meclis gündeminde
CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, hemen her hafta bir kazanın yaşandığı ve giderek İstanbulluların çilesi haline gelen metrobüs hatlarını Meclis gündemine taşıdı.
CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a kazaların önlenmesi için ne tür önlemlerin alındığını sordu.
Doğan, Arslan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi. Önergesinde metrobüsün günde 700 bin kişiyi taşıdığını ve mevcut hattın uzatılmak istendiğini belirten Doğan, metrobüsün İETT tarafından “hızlı, konforlu ve güvenli” olduğu için tercih edildiğini kaydetti.

ÖNLEM ALIYOR MUSUNUZ?

Doğan, İETT’nin “konforlu” olduğunu iddia ettiği metrobüsün aşırı kalabalıktan dolayı İstanbullular için bir çile haline geldiğini ve yine İETT’nin “güvenli” olduğunu iddia ettiği açıkladığı metrobüsün trafik kazalarıyla gündemden düşmediğini anımsattı.

5 kişinin hayatını kaybettiği 27 Ekim 2015’te ve 2’si ağır 10 kişinin yaralandığı 18 Haziran 2016’da ’da meydana gelen kazaları anımsatan Doğan, Bakan Arslan’a bu soruları yöneltti:

Bugüne kadar metrobüs hattında kaç trafik kazası olmuştur?
Bu kazalarda kaç kişi yaşamını yitirmiştir, kaç kişi yaralanmıştır?
Bu kazaların sebepleri nelerdir?
Kazaların önlenmesi için ne tür önlemler alınmaktadır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.