METROBÜS’TE HAFRİYAT VURGUNU!

METROBÜS’TE HAFRİYAT VURGUNU!
BEYLİKDÜZÜ METROBÜS HATTININ HAFRİYAT İŞLERİNİ YAPAN FİRMALAR PARALARINI ALAMAMAKTAN MÜZDARİP

Beylikdüzü Metrobüs hattının hafriyat işlerini yapan yaklaşık onbeş firma, taşeron firmanın iflas ettiğinden dolayı ücretlerini almamaktan şikayetçiler…

 TAŞERON FİRMA İFLAS ETTİ!

 Beylikdüzü Metrobüs Hattı hafriyat işlerini yapan yaklaşık on firma yetkilisi bir basın toplantısı yaparak ‘İş yaptık paramız ödenmedi. İhaleyi üstlenen ÖZYURT ve NAS inşaat firmaları işi taşeron olarak ERDEM HAFRİYAT’a verdiklerini söyledi, bizde işimizi yaptık bu firmaya faturalarımızı kestik. Şimdi ise ERDEM İNŞAAT ben iflas ettim ödeme yapamıyorum diyor. Peki bizim iş hakkımızı kim ödeyecek’ diyerek başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş olmak üzere tüm yetkilileri göreve davet ettiler.

 BAŞBAKAN’A ULAŞTIRACAĞIZ!

 Aralarında; Akmanlar, Akferhat, Serra, Göksan Madencilik, Soylu, Tepe, Ece Kıran ve Tatroğlu gibi hafriyat firmalarının olduğu yaklaşık onbeş firma yetkilisi METROBÜS gibi tüm Türkiye’nin yakından takip ettiği bir projenin işinde bile başımıza böyle olaylar geliyorsa biz ölmüşüz de haberimiz yok diyerek basın mensuplarına dert yandılar.

Bu olayın sonuna kadar takipçisi olacaklarını, kolay kolay haklarını kimseye yedirmeyeceklerini kaydeden hafriyat firmaları yetkilileri; ‘Gerekirse olayı TBMM’ne taşıyacağız. Başbakan’a Cumhurbaşkanı’na kadar bu olayı ulaştıracağız. Birilerinin bizim sırtımızdan köşe dönmelerine müsaade etmeyeceğiz. Biz avanta istemiyoruz, emeğimizin karşılığı olan hakkımızı istiyoruz. Ter döktük, adam çalıştırdık, araç gereçlerimizi üç aydır bu işe koşturduk. Şimdi ihaleyi alan firma karşımıza çıkıyor ve ‘Ben iflas ettim ödeme yapamam’ diyor. Bu çocuk oyuncağımıdır? Aramızda 200, 300 bin TL alacağı olan arkadaşlar var. Bu ödemeleri alamazsak asıl biz iflas edeceğiz. Evimize ekmek götüremeyeceğiz’ diye konuştular.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.