NAZIM HİKMET PARKI YENİLENİYOR

NAZIM HİKMET PARKI YENİLENİYOR
Esenyurt Belediyesi, Doğan Araslı Caddesi ve Tem bağlantı yoluna cephe olan Nazım Hikmet Parkını yeniliyor.
 Esenyurt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından 8 dönüm alan üzerine bulunan Dünyaca ünlü Türk Şairi Nazım Hikmet’in adının verildiği parka yeni düzenlemeler yapılarak halkın hizmetine sunuyor.

İçerisinde ünlü Şair Nazım Hikmetin heykelinin bulunduğu park, Doğan Araslı Caddesi ve Tem bağlantı yolu tarafından koruma duvarı olmaması nedeniyle duyarsız kişiler tarafından sık sık tahrip ediliyordu. Esenyurt Belediyesi Park ve Bahçeler müdürlüğü yenilenen Nazım Hikmet Parkına her iki yönden bahçe duvarı, 2 giriş kapısı bulunmaktadır.

Geçmiş yıllarda Esenyurt ’ta bu parkla ilgili çeşitli spekülasyonlar ortaya atılarak kurum tarafından ilgi gösterilmediği kamuoyuna yansıtılmıştı. Fakat Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu göreve geldiği ilk dönemde yıkılan ve yeri bulunmayan Nazım Hikmet Heykelini, Esenyurt Belediyesi tarafından 8 dönüm parkın içinde yenilenerek parkın adına da ünlü şairin ismi verilmiştir.  


Parka giriş kapıları yapılıyor

Göreve geldiği günden bu yana ilçeye devasa parklar ve yeşil alanlar kazandıran Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu vatandaşın taleplerini geri çevirmeden hizmetleri yerine getirmeye devam ediyor. Yenilenen Nazım Hikmet Parkı içinde oturma üniteleri, kameriye, yaya yolu, cafe,  çocuk oyun alanı ve fitness alanı yer almaktadır. Nazım Hikmet Parkına girişler Doğan Araslı ve Bahçeyolu Caddesi tarafında bulunmaktadır. Ayrıca Nazım Hikmet Parkının içine yeni ağaçlar ve yeşillendirme ile Nazım Hikmet heykelinin çevre düzenlemesi yapılacaktır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.