“Önemli olan hayattayken onurlandırmaktır“

“Önemli olan hayattayken onurlandırmaktır“
Büyükçekmece Belediyesi, "Cumhuriyet'in Divası" olarak anılan Müzeyyen Senar'ın adını 18 yıl önce bir sokağa vermişti.

Geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Türk sanat Müziği'nin duayen ismi Müzeyyen Senar'ın ismi Büyükçekmece ilçesinde yaşatılacak.

1997 yılında meclis kararıyla verildi

Büyükçekmece Belediyesi 18 yıl önce Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün önerisi ve belediye meclis kararıyla, Atatürk Mahallesi'ndeki bir sokağa sevilen sanatçının adını vermişti. 4 Şubat 1997 tarihindeki Büyükçekmece Belediye Meclisi'nin, 1997/15-26 karar nosu ile "Belediye sınırlarındaki mevcut ve yeni açılacak olan cadde ve sokaklara isim verilmesi" şeklindeki gündem maddesi gereğince, Büyükçekmece ilçesi, Atatürk Mahallesi'nde bulunan "Şakayık Sokak" ismi, "Müzeyyen Senar Sokak" olarak değiştirilmişti.

"Önemli olan hayattayken onurlandırmaktır"

Müzeyyen Senar'ın vefatının Türkiye adına büyük bir kayıp olduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; "Cumhuriyetimizin Divası olarak anılan duayen sanatçımız Müzeyyen Senar, geride bıraktığı eserleriyle sonsuza kadar yaşayacaktır. Bizde Büyükçekmece Belediyesi olarak 1997 yılında almış olduğumuz bir meclis kararıyla, sanatçımızın adını Büyükçekmece'de bir sokağa vererek ölümsüzleştirdik. Ben her zaman şunu savunmuşumdur; sanatçılar ve ülkemiz için önemli işler başarmış insanlarımız hayatta iken onları onurlandırmalıyız. Onlarda zaten hayattayken anılmak ve onurlandırılmak istiyorlar.  Bu düşünceyle  sanata, kültüre, tarihe katkı sunmuş önemli kişilerin isimlerini Büyükçekmece'de sonsuza kadar yaşatacağız. Sayın Müzeyyen Senar'a Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm Türkiye'ye de başsağlığı diliyorum" şeklinde konuştu.

 



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.