Özgecan'ın ailesinden Toprak'a mektup

Özgecan'ın ailesinden Toprak'a mektup
Özgecan Aslan’ın ailesinden Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’ye anlamlı mektup.
Acısını iliklerimize kadar hissettiğimiz Özgacan Aslan olayının ardından, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, duyarlı bir kadın, bir anne ve belediye başkanı olarak kadına yönelik şiddete sona erdirmek için bir dizi projeyi başlattı.
Dr. Handan Toprak Benli bunlar da yetinmeyerek meclisten çıkarttığı bir kararla, Özgecan Aslan’ın adının kadın konuk eviyle ölümsüzleşmesini sağladı. Bu anlamlı davranışı, çeşitli yerel ve ulusal televizyonda paylaşan başkan Benli, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamalarında da Binbir Çiçek Kadın Korosunun verdiği muhteşem konser sırasında yaptığı konuşmada, bir kez daha gündeme getirdi.
Konseri izleyen davetliler arasında bulunan Özgecan Aslan’ın amcası Şahin Aslan, başkanın duygu dolu konuşmasının ardından altında Özgecan’ın babası annesi ve kendisinin de imzalarının bulunduğu bir teşekkür mektubunu Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’ye teslim etti. Mektupta Aslan ailesi, kendilerine yapılan davetten dolayı teşekkür ediyor, kadın konuk evine Özgecan Aslan adının verilmesinden ötürü başkan Benli’ye, bu acı olaya duyarsız kalmayan tüm Dünya kadınlarına minnet duygularını belirtiyorlardı. Başkan Handan Toprak Benli, duygu dolu mektubu Özgecan’ın amcasının elinden alırken, ‘Umarım başka Özgecanlar’ın canı yanmaz, bu son olur. Kadına yönelik şiddet son bulana dek çalışmalarımızı sürdüreceğiz.’ diyerek kadına yönelik şiddet konusundaki mücadele kararlığının altını bir kez daha çizdi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.