PİLİNİ TOPLA HEDİYENİ KAP

PİLİNİ TOPLA HEDİYENİ KAP
‘Çevre ve Çocuk Dostu Belediyecilik’ kapsamında Avcılar Belediyesi’nin çocukların çevre bilincine sahip olmasına yönelik kampanyaları devam ediyor. Çevre ve doğa farkındalığı konularında İstanbul’da öncü ilçe haline gelen Avcılar; çevreye yönelik hizmetle
  Avcılar Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe okullarında geri dönüşüm eğitimlerine hız kesmeden sürüyor. Avcılar Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından, kullanım ömrünü tamamlamış ya da fiziksel olarak hasara uğramış pilleri geri dönüşüme kazandırmak için ilçedeki okullara atık pil toplama kutusu bırakıldı. 30 Nisan 2018 tarihine kadar devam edecek uygulama kapsamında 250 kg pil toplayan her okula tablet hediye edilecek. Bu sayede Avcılar Belediye Personeli Çevre Mühendisleri, öğrencileri, pil atıkların geri dönüşüme kazandırılması ve temiz çevre oluşturulması konusunda teşvik ediyor. Bu projeden öğrenci velileri de bir hayli memnun tutum sergiliyorlar.


Projenin önemine dikkat çeken Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak şunları ifade etti. “Çevre ve Çocuk Dostu Belediyecilik çalışmalarında geri dönüşüm konuları Avcılar’da öncelikli konularımızdan birisidir. Çocuklarımıza, çevreye duyarlı vatandaşlık bilinci kazandırarak, çocuklarımızın geleceklerine sahip çıkma sorumluğu kazandırmayı amaçlıyoruz. Okulumuz idarecilerine ve öğretmenlerine göstermiş oldukları çevre duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum. Biz geri dönüşüm olayını ‘Atık Değil Hammadde’ olarak görüyoruz. Doğaya ve yeşile yönelik ekolojik dengeyi koruyarak bir tutum sergiliyoruz. Gelecek nesillerimize temiz çevre bırakmak ve insanlığa faydalı olabilmek adına çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.