Plan revize mi olacak, geri mi çekildi?

Plan revize mi olacak, geri mi çekildi?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Silivri- Selimpaşa Mahallesinin 1/5000’lik İmar Palanları, Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülerek, Plan üzerinde revizyon yapılmak üzere geri çekildi.
İBB Meclisinden Planla ilgili çıkan kararın ardından, ilk önce AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş bir basın bildirisi yayımlayarak, Selimpaşa planının revizyon olana kadar eski imar haklarının geçerli olacağını duyurdu. AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın hemen ardından planla ilgili Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’da bir basın bildirisi göndererek, Selimpaşa planlarının geri çekildiğini duyurdu. 
Diğer yandan Karakaş plan üzerinde revizyon yapılacak açıklamasını yaparken, Işıklar’ın ise planın geri çekildiği yönünde ki açıklaması kafaları karıştır. 

Karkaş ve Işıklar’ın planla ilgili basına servis ettiği açıklamalar şu şekilde;  

Karakaş; Selimpaşa’da revizyon olana kadar eski imar hakları geçerli olacak

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, İBB meclisinde Selimpaşa Mahallesi 1/5000’lik planlarının gündeme geldiğini ve meclis toplantısında Selimpaşa’da yaşayan vatandaşların, yoğun itirazlarının değerlendirilerek planda revizyona gidileceğinin müjdesini verdi. Karakaş konuya ilişkin yaptığı açıklamada “ Planın revizyon  çalışması ile ilgili meclis kararı alınana kadar Selimpaşa’da şu anda mevcut imar hakları  ne ise, mülkiyet sınırları ne ise, yapılaşmanın önünün açıla bilmesi için, Silivri Belediyesi tarafından imar verilerek inşaat çalışmaları yapıla bilir. Dolayısı ile eski imar haklarının devamı ile ilgili bu karar, Selimpaşa planlarında yapılacak olan revizyon tamamlana kadar,  eski imar hakları ile inşaat iznine hak tanıyacak. Bu karar Selimpaşa’da ticari hareketliliğin devam etmesi noktasında da alınmış önemli bir karardır. Selimpaşa ve Silivri halkımıza hayırlı uğurlu olsun.” dedi. 

Işıklar; Selimpaşa planları geri çekildi

Silivri Belediyesi’nin ve vatandaşların itirazları sonucunda Silivri Selimpaşa, Ortaköy, Kavaklı TEM Otoyolu Güneyi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı, İBB Meclisi’nce geri çekilerek müdürlüğüne iade edildi.

Silivri Selimpaşa, Ortaköy, Kavaklı TEM Otoyolu Güneyi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı 14.12.2012 tarih ve 2705 sayılı İBB Meclis Kararı ile uygun bulunarak, 17.12.2012 tarihinde onaylanmıştı. Selimpaşa’nın 1/5000’lik Nazım İmar Planı, 02.04.2013- 02.05.2013 tarihleri arasında askıya çıkmıştı.
 Işıklar askı sürecince toplantılar yaparak vatandaşa bilgilendirmişti
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, teknik ekibi ile birlikte askı süresince mahallelerde halka yönelik bilgilendirme toplantıları gerçekleştirerek planı her yönüyle değerlendirmeye aldı. Askı süresi boyunca belediyenin giriş katında bulunan İletişim Merkezi’nde teknik elemanlar planlar hakkında bilgilendirmede bulunarak, mağdur oldukları konular hakkında vatandaşlara yol gösterici oldu.

 Işıklar; Halkın istediği oldu

Planda mağduriyet yaratan alanların düzeltilmesi ile ilgili vatandaşlarla birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne itiraz dilekçesi gönderen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, itirazların değerlendirmeye alınarak planın geri çekildiğini müjdeledi. ‘Halkın istediği gerçekleşti’ diyen Başkan Işıklar; "Birinin memnuniyeti, diğerinin mağduriyetine dayanmasın demiştik. Geçmişten gelen hak ve hukukun adaletle geleceğe taşınması gerekiyor. Selimpaşa planları hemşerilerimiz ile birlikte yaptığımız itirazlar dikkate alınarak geri çekildi. İBB yetkililerine duyarlılıkları için teşekkür ediyorum. Askı süresince yaptığımız toplantılardaki amacımız da halkımızı bilgilendirmekti. Planın daha katılımcı ve saydam yapılmasının önü açılmış olacak” dedi.
HABER/ FATMA SARIBIYIK 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.