Sağlık Bakanı Müezzinoğlu denetimde

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu denetimde
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Çatalca, Silivri ve Büyükçekmece’de bulunan sağlık kuruluşlarını denetleyerek bir dizi ziyarette bulundu.

Çatalca’nın ardından Silivri’yi ziyaret eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun ilk durağı Silivri Devlet Hastanesi oldu. AK Parti Silivri İlçe Teşkilatının yanı sıra Silivri Kaymakamı Salih Keser ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın da hazır bulunduğu ziyarette Silivri Devlet Hastanesinde incelemelerde bulunan Bakan Müezzinoğlu, Hastane Başhekimi Sadık Balcı’dan da Hastane hakkında bilgi aldı. Hastanenin acil kısmında tedavi gören hastaları da ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu, hastalara gül vererek sohbet etti.

Sağlık Bakanı, Doktorlardan fedakârlık, vatandaştan anlayış istedi

Başhekimlikte bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,  Selimpaşa ve Silivri Acil servisinde yaşanan doktor sıkıntısını bildiği ve  bu sıkıntının ülke genelinde yaşandığını söyledi. Sağlık konusunda AK Parti Hükümeti olarak ciddi hizmetlerin yapıldığını ifade eden Bakan Müezzinoğlu; “Hizmet standartlarını konusunda bugün dünyada nerdeyse örneğini yok diyebileceğimiz bir konumu yakaladık. Şu anda tek bir sorunumuz kaldı. O da hekim açığımız. Tabi bunu da diğer konular gibi bütçe ayırdık çözeceğiz diyemiyoruz, Bir hekimin uzman olabilmesi için en hızlı 10 yıl, biz bu açığı kapatmak için son 5 yıldır adımlar atıyoruz. Bu da demek oluyor ki en erken girişler de uzman olarak 4,5 yıl sonra başlayacak. Bu sorunu Hekim arkadaşlarımızdan ve Sağlık çalışanlarından daha çok fedakârlık isteyerek, daha çok mesai harcayarak, daha çok aktif olarak bu açığı kapatmaya çalışıyoruz. Bu anlamda da ben özellikle burada Hekim arkadaşlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Her gün günde 1 milyonun üzerinde hasta ile muhatap oluyorlar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Vatandaşımızdan da istediğimiz Hekimimizin veya Sağlık çalışanının zamanını israf edilmemeli ve Sağlıkta şiddete de asla tevessül edilmemeli ”dedi.

“Yeter ki bu milletin arasına fitne sokmasınlar”

“Silivri’de yapılan Devlet Hastanesinin Silivri’ye yakışır bir hastane olduğunu söyleyen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu; Bu hastanesini Silivri’ye yapılış sürecinde ben İl Başkanlığı görevindeydim. Dolayısıyla hastanenin yapılış sürecini yakından takip ettim.  Hastanelerimiz artık Özel hastanelere örnek olacak özellikte, özel hastaneler devlet hastanelerini örnek alma konumuna geldi. Bunları 10 yıl önce konuşamıyorduk veya düşünsek biri konuşsa inanmıyorduk. Şimdi çok daha farklı bir boyutta, inşallah bu şehir hastaneleriyle dünya çapında bir sağlık formatını veya uygulamasını inşallah 4,5 yıl içerisinde bu ülke insanına hizmetin en güzeline layık olan hizmetin en güzelini hak eden 75 milyona inşallah sunacağız. Yeter ki bu milletin arasına kimse fitne sokmasın, birlik ve beraberliğimizi kimse bozmasın, anlamsız gündemlerle de kimse bu ülke gündemini meşgul etmesin” dedi.

 Aile Hekimlerine gece nöbeti yazılacak

Başhekimlikte bir değerlendirmede bulunan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, daha sonra Doktorlar ve Hastane çalışanları ile bir toplantı gerçekleştirdi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda, hastanede görev yapan sağlık çalışanları, doktor eksikliği yüzünden yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiği öğrenildi.  Sağlık personelinin sorunlarını dinleyen Bakan Müezzinoğlu, doktor eksikliği yüzünden yaşanan sıkıntının, Aile hekimlerine gece nöbeti yazılarak, bu sorunun bu şekilde çözüme kavuşturulacağı konusunda çalışma yapıldığı bilgisini verdiği öğrenildi.

HABER/ FATMA SARIBIYIK 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.