Sarıbıyık sordu, belediye cevap verdi

Sarıbıyık sordu, belediye cevap verdi
Gazetemiz Silivri Temsilcisi Fatma Sarıbıyık’ın 6 Haziran 2013 tarihinde kaleme aldığı,“ Bir gezi krizi de Silivri’de yaşanmasın?” köşe yazısına cevap veren Silivri Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Çok Amaçlı Solonun temelinin atıldığı alandan ağaçl
Ağaçlar Çanta Mahallesine nakledilmiş 
 Silivri Belediyesi tarafından geçtiğimiz hafta Mimarsinan Mahallesinde temeli atılan, Çok Amaçlı Solunun yapılacağı yerden 30 tane ağacın söküldüğü iddialarına Silivri Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından açıklama geldi. Sökülen ağaçların Çanta Mahallesine ekildiği bilgisini veren Silivri Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, konuyla ilgili şu açılamayı yaptı; “Silivri Belediyesi tarafından Mimarsinan Mahallesi’nde temeli atılan Çok Amaçlı Salon öncesinde bölgede bulunan 3 adet katalpa, 3 adet dişbudak ve 3 adet ıhlamur ağacı, Orman İşletme Şefliği’nin izinleri doğrultusunda Çanta Mahallesi’ne nakil edilmiştir.”  

30 ağaç değil 9 ağaç sökülmüş
Silivri Belediyesi 4 Haziran 2013 Salı Günü Mimarsinan Mahallesi Tunç Sokak’ta bulunan yeşil alanda, mahallenin en önemli eksiklerinden biri olan Nikâh Salonu, Toplantı Salonu, Mahalle Evi ve Spor Tesisi olarak kullanılacak Çok Amaçlı Salonun temelini attı.  
Temel atma töreni öncesinde bölgede gerçekleştirilecek inşaat çalışmaları nedeniyle 3 adet katalpa, 3 adet dişbudak ve 3 adet ıhlamur ağacı olmak üzere toplam 9 ağaç, Silivri Orman İşletme Şefliği’nden alınan izinler doğrultusunda oluşturulan güvenlik tedbirleriyle Çanta Mahallemize aynı gün içerisinde nakledilerek, dikimi gerçekleştirildi. Basında da yer alan bölgeden 30’a yakın ağacın söküldüğü iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Alandan 9 ağaç Silivri Orman İşletme Şefliği’nin de izniyle kurumumuz tarafından usulüne uygun olarak alınarak, Çanta Mahallemizde bulunan Cambaztepe Mevkii park alanına nakledilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Haber/ Fatma SARIBIYIK   




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.