Saygısızlık diz boyu

Saygısızlık diz boyu
Avcılar Kent Konseyi Başkanı Mert Ali Ak'ın referandum öncesinde ortak akıl çağrısı yapmak için siyasi parti temsilcilerini ağırladığı kahvaltıda konuşan DP İlçe Başkanı Serdar Ural, AK Parti ve CHP'yi sert sözlerle eleştirdi.
 "Avcılar'da saygısızlık diz boyu" diye konuşan Ural, "AK Parti'nin burada olmaması ayrı bir saygısızlık. CHP 'nin ise kendi içindeki kavgaları, saygısızlıkları basın üzerinden halka yansıyor. Bunlar üzücü şeyler" dedi.

Avcılar Kent Konseyi, 5 siyasi parti ilçe başkanlarını bir araya toplayarak yaklaşan referandum kampanya sürecinin sevgi ve hoşgörü içerisinde, çevre ve görüntü kirliliğine yol açmadan geçmesini içeren 'Ortak Akıl Çağrısı'na imza atmasını sağladı. Geçen 1 Kasım'da seçim kampanyasında gereksiz afiş, pankart asılması ve yüksek sesle propaganda çalışması yapılmaması konusunda partilerin ortak imza atmasını sağlayan Avcılar Kent Konseyi Başkanı Mert Ali Ak, benzer çalışma başlattı.

Türkiye'ye örnek olabilir
Ak, ilçedeki CHP, MHP, HDP, DSP ve DP ile başkanlarını Zübeyde Hanım Evlendirme Salonu'nda bir araya getirerek, 16 Nisan'da yapılacak referandum ile ilgili hazırladıkları 'Ortak Akıl Çağrısı'nı görüştü. Ak, kent konseylerinin ortak aklın esas olduğu demokratik yapılar olduğunu, referandum sürecinin ortak aklın esas alındığı, herkesin birbirine, düşüncesine saygılı ve hoşgörülü  davrandığı bir süreç içerisinde geçmesini istediklerini söyledi. Kent Konseyi Başkanı Mert Ali Ak, referandum sürecinde herkesin düşüncelerine saygı duyulmasını istedi. "Kent konseyleri ortak aklın esas olduğu demokratik yapılardır" açıklamasını yapan Ak, "Bu sürecin olabildiğince hoşgörülü bir ortamda geçmesini temenni ediyoruz. Bu şekilde ilçemiz tüm Türkiye'ye örnek olabilir" diye konuştu.

Toplumsal barışa dikkat!
1 Kasım Genel Seçimnleri öncesinde de siyasi parti temsilcileriyle bir araya geldiklerini hatırlatan Ak, "O süreçte de sevgi ve saygı vurgusu yapmıştık. Büütn Türkiye'ye örnek olmuştuk. Referandum sürecinde de bunu başarabiliriz. Siyasi partilerimizin de desteklerleriyle barışın ve kardeşliğin ilçesi Avcılar'dan tüm Türkiye'ye bir ses vermek istiyoruz; İstiyoruz ki referandum sürecinde 'Evet' diyen de 'Hayır' diyen de birbirini hoşgörsün.

Tercihler farklı diye birbirini kötülemek anlayışı ahlaki de değildir, yasal da değildir. Bu tür çekişmeler toplumsal barışımıza zarar verir. Temennimiz ülkemizde barış ve kardeşliğin olması; bir kuşun bile kanadı kırılmasın" ifadelerini kullandı. Konuşmasının devamında Türkiye'ye komşu ülkelerden örnekler veren Mert Ali Ak, "Çevremizdeki ülkeler ateş içerisinde, insanları mutsuz ve perişan. Çevremizde yangın var bu yangını bizim ülkemize sıçratmak isteyenler olabilir. Bundan dolayı sorumlu mevkide olanlar, siyasiler, bizim gibi STK temsilcileri mutlaka toplumsal barışa katkı sunmak zorundadır. Yoksa onlar da bu olumsuzluğun tarafı olurlar. Biz Avcılar'da yıllardan beri barış ortamında yaşamaktayız. Hangi gürüş ve anlayıştan olursa olsun şiddetten yana olmadık. Bir araya gelmesini başardık, sorunlarımızı konuşabildik" dedi. Referandum sürecinde ortamı germeye çalışan fırsatçılara dikkat çeken Ak, "Siyasilerimiz sağduyulu hareket ederlerse, temsil ettikleri kitleyi bilinçli bir şekilde yönlerdirebilirlerse gerek Avcılar'da, gerek Türkiye'de bir sorun çıkmaz. Aksi halde yaşananlardan herkes sorumlu olur" uyarısını yaptı.

Herkes görüşünü ifade edebilmeli
Toplantıda konuşan CHP İlçe Başkanı Erhan Bozan ise 'Hayır' diyenlerin sesinin kısılmaya çalışıldığını belirterek, "Trajikomik şekilde 'hayırlı' kelimesi tabelalardan, afişlerden indirilmeye çalışılıyor. Bu süreçte tabiki biz birbirimize saygılıyız. Bizimle aynı fikirde olmayanlara karşı kesinlikle bir saygısızlığımız olmayacak. Ama herkes farklı görüşünü ifade edebilmeli. Ama maalesef bu Türkiye'de mümkün değil. Türkiye'de dizany ebilmiş, ele gecirilmiş bir basın var. Sabahtan akşama kadar tek taraflı yayın yapılabiliyor.  Fakat birileri 'hayır' dediği an ceberrutça üzerine çullanılıyor, biber gazı sıkılıyor" diye konuştu.

AK Parti bu toplantıda neden yok!
Kahvaltıda söz alan ve AK Parti'den kimsenin toplantıya katılmamasını eleştiren DP İlçe Başkanı Serdar Ural, "Avcılar'da saygısızlık diz boyu, almış başını gidiyor. Burada AK Parti'nin olmaması ayrı bir saygısızlık. Avcılar'da saygısızlığı uzun süredir yaşıyoruz. AK Parti ilçemize yaptığı hizmetleri siyasi başarıya ulaştıramadığı için rekabeti haksız bir şekilde kullanmakta dineriyori. CHP'nin kendi içindeki kavgalar, saygısızlıklar basın üzerinden halka yansıyor. Bunlar üzücü şeyler. Referandum sürecinde herkes kendi projesini seçmene anlatsın" dedi. YAKUP TEZCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.