Şehit aileleri ve gaziler iftarda buluştu

Şehit aileleri ve gaziler iftarda buluştu
Beylikdüzü Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca düzenlenen iftar yemeğinde bu kez şehit aileleri, gaziler ve yakınları ağırlandı.
“Bu topraklarda güven içinde yaşıyorsak, sizlerin sayesinde yaşadığımızı biliyoruz. Verdiğiniz mücadelenin Türkiye’ye en büyük mesajı bağımsızlık, milli birlik ve beraberlik mesajıdır.” diyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçede yaşayan şehit aileleri, gazi olan vatandaşlar ve yakınları ile Yakuplu Sosyal Tesisleri’nde verilen iftar yemeğinde bir araya geldi. İmamoğlu, tüm misafirlerle tek tek ilgilendi.

Ramazan ayı boyunca birçok kesim ile iftar sofralarında bir araya gelen ve paylaşımı çoğaltan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu kez şehit aileleri, gaziler ve yakınlarına özel düzenlenen iftar yemeğindeydi. Yakuplu Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen iftar programına belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, CHP İlçe Başkanı Taşkın Özer, İlçe Nüfus Müdürü Nesibe Haksever ve muhtarlar da katıldı.

Masaları tek tek dolaşan İmamoğlu, tüm konuklarla sohbet etti. Ardından Fatih Sultan Mehmet Camii İmamı Hafız Mustafa Demir, şehitlerin ruhuna Kuran okudu. Dualar edildi. Ezanın da okunmasıyla birlikte oruçlar açıldı.

İMAMOĞLU, İSTİKLAL GAZİSİ DEDESİNİ ANLATTI

Kore’den Kıbrıs’a vatanın farklı noktalarında mücadele etmiş birçok değerli şahsiyet ile burada birlikte olduklarını ifade eden Başkan İmamoğlu, İstiklal Gazisi dedesinden küçük bir paylaşımda bulundu.

İmamoğlu, “Ben 6-7 yaşına kadar İstiklal gazisi büyük dedemin yanında büyüdüm. Öyle yokluk ve sıkıntılar içerisinde bir yedi yıl yaşamışlar ki. Dört kardeş bu toprakların kazanılması için cephelere gitmişler, savaşmışlar. Dedem eve geri döndüğünde sadece kendisini varmış, çünkü üç abisi de şehit olmuş. Gerçekten vatanımız büyük mücadelelerle kuruldu.” şeklinde konuştu.

"RAMAZAN AYINA BEN HİSSETMEK DİYORUM"

İmamoğlu, bu topraklarda yaşayan herkesin bu topraklarda yaşamayı hakkettiğini ve birbirine saygı duyan bir millet olmak adına elden gelenin yapılması gerektiğini belirterek, “Eminim ki verdiğiniz mücadele de bu uğurda olmuştur” dedi.

Ayrımcılığa değil tam aksine birbirini kucaklamaya, birbirinin kapısını çalmaya, derdini paylaşmaya herkesi davet ettiğini söyleyen İmamoğlu, “Ramazan ayında yüzlerce ailenin sofralarına konuk oluyoruz.

Ramazan ayına ben hissetmek diyorum. Kim olursa olsun, hangi koşulda olursa olsun empati yapmak, hissetmek. Sizlerin eli, sizlerin vicdanıyız” diye konuştu.

"KILIÇDAROĞLU'NDAN SİZLERE SELAM VAR"

Ülkedeki acıların dindiği, sevginin ortak dil olduğu bir ortamda buluşmayı arzu ettiğini dile getiren İmamoğlu, Kadir Gecesi olan 1 Temmuz Cuma günü Beylik Pazarı alanında on binleri aşan sayıda vatandaşla aynı sofrayı paylaşıp, tek yürek olacaklarını ve herkesi iftara davet ettiğini duyurdu.

İmamoğlu, “Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere geçmişte kaybettiğimiz bütün ecdadımızı, şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Burada olan ailelerini, evlatlarını kaybetmiş vatandaşlarımızın başı sağ olsun. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu iftarımızı açtıktan sonra beni telefonla aradı ve tüm gazilere, yakınlarına ve şehit ailelerine selamlarını iletmemi istedi” diye kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.