ŞEHİT DE VERİRİZ KELLE DE ALIRIZ!

ŞEHİT DE VERİRİZ KELLE DE ALIRIZ!
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün yurt geneline yayılan terör olayları nedeniyle Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin programında bir değişiklik olmayacağını söyledi. Gazetemize konuşan Akgün, 'Biz büyük bir milletiz. Şehit

 Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün yurt geneline yayılan terör olayları nedeniyle Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin programında bir değişiklik olmayacağını söyledi. Gazetemize konuşan Akgün, 'Biz büyük bir milletiz. Şehit de veririz, kelle de alırız' açıklamasını yaptı.

Silivri Belediyesi Selimpaşa Topatan Kavunu ve Bamya Festivali'nin terör olayları nedeniyle ertelenmesinden sonra gözler Büyükçekmece 16. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'ne çevrildi. Festivalin erteleneceği yönündeki iddiaları gazetemize değerlendiren Belediye Başkanı Hasan Akgün, programda herhangi bir değişiklik yapılmayacağını söyledi. Açıklamasını, "Biz büyük bir milletiz. Sadece Anadolu'da bin yıllık bir devlet geçmişimiz var. Şehit de veririz, kelle de alırız. Bu festival barışa hizmet etmek için yapılıyor" dedi.

Şarkı festivali değil
Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali ile bir kez daha tüm dünyaya "Sevgi birbirimize barış hepimize" mesajı vereceklerini belirten Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Dünyanın dört bir yanından gelen bin 600 kültür ve sanat elçisi Büyükçekmece'de el ele tutuşacak, barış mesajı verecek” ifadelerini kullandı. Akgün sözlerinin devamında uluslararası festivalin kesinlikle şarkı ve türkü festivali olmadığını belirterek, “Barışa özlem duyduğumuz şu günlerde bu dostluk buluşması ihtiyaç duyduğumuz en önemli şeydir” diye konuştu.

Amaç korku yaratmak
Büyükçekmece 16. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'ni gazetemize değerlendiren vatandaşlar ise tedirgin olduklarını fakat festivalin ertelenmesinden yana olmadıklarını belirtti. Terörün festivali etkilemesini istemediklerini belirten vatandaşlar, "Halk olarak terörün ümitsizlik ve korku havasına kapılmamalıyız" yorumunda birleşti.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ:
http://www.gazetemistanbul.com/ozel-haber/sehit-de-veririz-kelle-de-aliriz-h9751.html

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.