ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER YEMEKTE BULUŞTU

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER YEMEKTE BULUŞTU
Küçükçekmece Belediyesi, 19 Eylül gaziler günü dolayısıyla Küçükçekmece ilçesindeki gazileri ve şehit yakınlarını yemekte ağırladı.

Küçükçekmece Belediyesi Nikah salonundaki akşam yemeğine, Küçükçekmece İlçe Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Küçükçekmece İlçe Müftüsü Mustafa Temel, Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, ilçenin ileri gelenleri ve çok sayıda şehit yakını ile gazi katıldı.

 

“BU KUTSAL ACIYI UNUTMAZSAK ANCAK KURTULURUZ”

 

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından söz alan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz herkesin gaziler gününü kutlayarak, “Dünyada her şeyin bir bedeli var. Söz konusu vatan, bayrak olunca bunun bedeli daha ağır. Millet olarak bu bedeli, dün ödedik, bugün ödüyoruz, yarın da ödeyeceğiz. Bunu göstermenin bir toplantısı bu. Hep birlikteyiz. Şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyoruz. Acılarımız, imtihanlarımız olacak. Ancak biz şehitlerimizle tekrar buluşacağımızı biliyoruz. Rabbim, bu toprakların kolay kazanılmadığını bu devletin kolay var olmadığını bize unutturmasın. Allah, bizi birbirimize düşürmesin. Hala eşi, evladı için gözyaşı döken hala onlar için dualar eden anne, baba ve eşleri görüyorum. Rabbim o kıpır kıpır dudaklar hatırına bizi de affetsin inşallah. Babasını hiç görmeden yaşayanlar var. Minik yavrularımız var. Rabbim onlara layık yöneticiler olmayı bize nasip etsin. Bu topraklarda başka bayrak arayanlardan nasip etmesin bizi inşallah. Allah hepinizden razı olsun, acınızı paylaşıyoruz. Bu ortak acımız, zaman zaman bir araya gelerek bu acının kutsal olduğunu hatırlatmamız gerekiyor. Kurtuluşumuz ancak böyle olacak” diye konuştu.

 

“VATANI SAVUNANLARI DOĞURAN ANALARA SELAM OLSUN”

 

Küçükçekmece İlçe Kaymakamı Harun Kaya da yemeğe katılan şehit yakını ve gazilere teşekkür ederek, “Sultan Alparslan’ın Malazgirt’te açtığı bu kapı Anadolu’yu bu millete yurt yaptı. Rabbim bu yurdun ilelebet muhafazası için bize ve bizden sonra gelecek nesillere güç versin. Bu topraklarda var olmanın mutlaka bir bedeli olacak. O bedel bulunduğumuz coğrafya dolayısıyla maalesef ağır olabiliyor. Ancak tüm dünya unutmasın ki bu bedeli ödemeye hazır yiğitler var. Ay yıldızlı bayrağa, istiklal marşımıza, bağımsızlığımıza kast edeceklere karşı çıkacak yiğitler doğuruyor analar. Helal olsun onlara, selam olsun onlara, Rabbim varlıklarını daim eylesin. Rabbim bundan sonra da o ay yıldızlı bayrağın indiğini düşmanlara göstermesin, varlığını daim eylesin” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.