Şehitlerin adı çınar ağaçlarında yaşayacak

Şehitlerin adı çınar ağaçlarında yaşayacak
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, İlçe Kaymakamlığı’nın Gökçeali Mahallesi’nde düzenlediği “15 Temmuz Şehitler Anıtı ve Hatıra Ormanı” Açılış Töreni’ne katıldı.

Çatalca Kaymakamlığı tarafından Gökçeali Mahallesi 15. İkmal Merkezi Komutanlığı karşısında “15 Temmuz Şehitler Anıtı ve Hatıra Ormanı” açılış töreni düzenlendi.

Törene; Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Garnizon Komutanı İkmal Albay Abdulvahap Bozkurt, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Güngör Karakoç, Çatalca İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kadir Duvan, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Çelik, Siyasi Parti Temsilcileri, Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Daire ve Okul müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları Başkan ve Üyeleri, Muhtarlar, askerler ve vatandaşlarla, Kestanelik İlkokulu öğrenci ve öğretmenleri yanı sıra 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nı yaptıran SALTEKS Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şişman ve Firma Koordinatörü Levent Dandik katıldı.

Kestanelik İlkokulu Çevre Kulübü öğrencileriyle 15. İkmal Merkezi Komutanlığı’nın başlattığı ve Çatalca Kaymakamlığı himayesinde yürütülen “15 Temmuz Şehitler Anıtı ve Hatıra Ormanı “ Açılış Töreni, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, şiir okunması, plaket takdimi ile devam etti.

Bu millet demokrasisine sahip çıktı

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, açılışta yaptığı konuşmada, 15 Temmuz Şehitler Anıtı ve Hatıra Ormanı’nın yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. Başkan Kara sözlerinde, ” Kestanelik İlkokulu öğrencilerinin bir fikri olarak başlayan ve gelişen süreç Değerli Kaymakamımızın desteği, İşadamımız ve pek çok kurumumuzun işbirliği ile 15 Temmuz Şehitlerimize sahip çıkılarak bu anıt oluşturuldu. Emeği geçen herkesi öğrencilerimizden başlayarak kutluyorum. Bu anlamlı anıtın açıldığı tarihin tesadüf olmadığını düşünüyorum. 29 Mayıs’ın tarihte başka bir anlamı daha var. Bundan 564 yıl önce bugün, Fatih Sultan Mehmet Han, İstanbul surlarına sancağı dikmişti. Fatih Sultan Mehmet’i ve ecdadımızı bir kez daha rahmetle ve şükranla anıyorum. Maalesef ülkemizde demokrasi 10-15 yıllık zaman dilimleri içerisinde darbelerle ya da darbe girişimleriyle kesintiye uğruyor. Bunları yıllardır yaşayıp geliyoruz. Ancak bu 15 Temmuz’da bu sefer bu ülkenin bütün unsurları, askerlerimizin içerisinde vatanına milletine bağlı olan komutanlarımız ve onların önderliğinde askerlerimiz, emniyetin içerisinde yer alan saygıdeğer emniyet mensupları, siyasi partilerimizin tamamı ve halkımız bu kez demokrasiye karşı yapılan bu hain darbe girişimine hep birlikte dur dedi. Bu süreçte hangi kahramanlık örneklerinin verildiğini hep birlikte yaşadık. Düşünebiliyor musunuz bir vatandaşımızın tanka dur diyebilmek için 2 kez tankın altına kendisini attığını gördük. Bu millet demokrasisine sahip çıktı, bu millet ülkesine, ülkesinin varlığına, birliğine, bütünlüğüne, bayrağına, vatanına sahip çıktı. Diliyorum ki 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi Türk Devleti adına, ülkemiz adına son olmuştur” ifadelerine yer verdi.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara sözlerinin devamında şehitleri rahmetle andı, gazilere acil şifalar dileyerek, “O gün bu ülke 249 evladını şehit verdi. Binlerce yaralımız ve gazimiz oldu.  Gazilerimizden halen iyileşmeye çalışanlar var onlara acil şifalar diliyorum. Demokrasi şehitlerimizi rahmetle, şükranla, minnetle anıyorum, ailelerine geride bıraktıkları çocukları, eşleri, akrabalarına bir kez daha başsağlığı diliyorum. Bu şehitliği bize kazandıran Kaymakamımıza ve Değerli İşadamımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum, bir daha 15 Temmuzların yaşanmaması dileğiyle saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

249 şehidimiz 249 çınar ağacıyla yaşayacak

Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel yaptığı konuşmada,” Ülkenin bekası söz konusu olduğu zaman bu ülkede canını siper edecek, kanını akıtmaya hazır binlerce vatandaşımız, evladımız var. O sayededir ki bu ülke bağımsızlığını devam ettirmektedir.15 Temmuz 2016 akşamı tarihimize de kara bir leke olarak geçen hain darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık. Terör örgütü yandaşları bu ülkenin bütünlüğüne, geleceğine göz diktiler. Bu ülkeyi parçalayıp işgal edilmiş bir ülke durumuna getirmek istediler. Ancak ordunun kahraman subayları, emniyetimizin çok değerli çalışanları, çok değerli vatandaşlarımız Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla sokağa döküldüler ve tankların, topların önüne göğüslerini siper ettiler, İstiklal Harbi’nde, Çanakkale’de olduğu gibi. Kestanelik İlkokulu öğrenci ve öğretmenlerinin askerlerimizle birlikte şehitlerimiz için ağaç dikmek istiyoruz önerisi ile başlayan süreci bugün burada nihayetlendirdik. Ben katkısı olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.249 fidanımızı 15 Temmuz akşamı toprağa verdik. Toprağa verdiğimiz 249 fidanın her birinin ismini yaşatacak 249 çınar ağacı diktik. O çınar ağaçları yeşerdikçe büyüdükçe şehitlerimizin isimleri gelecek nesillere saygıyla, sevgiyle aktarılacak. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum, mekânları cennet olsun. Bu ülke için şehit olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, askerlerimiz, polislerimiz, öğretmenlerimiz ve İstanbul’un fethini gerçekleştiren Fatih Sultan Mehmet Han, hepsinin ruhu şad olsun, minnet, saygı ve sevgiyle anıyorum” dedi.

Konuşmaların ve okunan duaların ardından protokol üyeleri tarafından 15 Temmuz Şehitler Anıtı açılışı ve hatıra ormanına temsili ağaç dikimi gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.