Sibel Can göbeği kaldırıldı

Sibel Can göbeği kaldırıldı
Esenyurt Belediyesi Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Nazım Hikmet Bulvarı'ndaki trafik sorununu çözmek için harekete geçti. Çalışmalar kapsamında ilk olarak Sibel Can Göbeği olarak adlandırılan alanda bulunan havuz kaldırıldı

Esenyurt Belediyesi Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Nazım Hikmet Bulvarı'nda yol düzenleme çalışması başlattı. Nazım Hikmet Meydanı'nda yaşanan trafik sorununa çare bulunması amacıyla sürdürülen çalışmayla Yıldırım Beyazıt Caddesi'nin tek yöne indirilecek. Çalışmalar kapsamında Sibel Can Göbeği olarak adlandırılan alanda bulunan havuzda kaldırıldı. Esenyurt Belediyesi'nden yapılan açıklamada şu cümlelere yer verildi: "Bahsi geçen alanın bir yönü Yıldırım Beyazıt Caddesi'ne bir yanı da Nazım Hikmet Caddesi'ne iniyor. Havuzlu Kavşak olarak adlandırılan noktada ışıklandırma çalışması yapılıyor. Fıskiyeli Havuz'da da bir çalışma yapılacak. Şu anda o havuz kaldırıldı. Ancak bu havuz küçültülerek yeniden yerine konulacak."

Trafik adeta keşmekeş

Konu ile ilgili konuşan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Celal Turan, "Mahallemizde bir trafik sorunu olduğu gerçek. Bu sorunun bitirilmesi birçok vatandaşımızın en büyük dileği. Bunun için başlatılan çalışmanın hayırlı olmasını diliyorum" dedi.  Nazım Hikmet Bulvarı'nda yaşanan trafik sorununa dikkat çeken Mustafa Kaya, "Esenyurt'ta yaşıyorum ve buradaki trafik sorununa her zaman şahit oluyorum. Sibel Can Göbeği olarak adlandırılan kavşağa ne zaman baksam adeta bir keşmekeşlik yaşandığını görüyorum. Burada bulunan havuzun kaldırılması bile trafiği bir nebze olsun rahatlattı. Burada bizim isteğimiz daha güzel bir alanın oluşturulması ve trafik karmaşasının bitirilmesi" diye konuştu.

Çalışmalarını Özyurt İnşaat'ın üstlendiği Nazım Hikmet Bulvarı ve Cumhuriyet Caddesi’nin kesiştiği 4 yol ağzında Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, temsili olarak Trafik Polisi görevinde bulunmuştu.


Esenyurtlu olduğunu söyleyen Mustafa Kaya, "Her gün bu trafik sıkıntısını yaşıyoruz. Buraya yapılması planlanan düzenleme umarım hayırlı olur. Özellikle sabah saatlerinde buranın trafiği alt üst " diyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.