SİLİVRİ BİR EMNİYET BİNASINI YAPAMIYOR MU?!

SİLİVRİ BİR EMNİYET BİNASINI YAPAMIYOR MU?!
Silivri’de İlçe Emniyet Müdürlüğünün kirada hizmet vermesi ve asayiş yönünden güvenli olmaması Cumhuriyet Baş Savcısı Lütfü Dursun’un dikkatini çekti. Emniyet Müdürlüğünün düzenlediği, “ Huzur” tolantısın da konuşan Silivri Cumhuriyet Baş Savcısı Lütfü

150-200 bin nüfuslu bir Silivri, bir Emniyet binasını yapamıyor mu” dedi. Baş Savcı Lütfü Dursun’un sözlerine Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “ Belediye olarak 3,5 yıl önce Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğüne yer verdik. Ancak binanın yapılması için Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ödenek çıktımı onun da sanırım İlçe Emniyet Müdürümüz takip ediyordur”  cevabını verdi.

DURSUN; O EMNİYET BİNASI SİLİVRİ’YE YAKIŞMIYOR

Geçtiğimiz günlerde Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından, “ Huzur” huzur toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşma yapan Silivri Cumhuriyet Baş Savcısı Lütfü Durusun, Silivri’nin karnesini gözler önüne serdi. Bir çok konuda yetili kurumlarda telkinlerde bulunan Baş Savcı Lütfü Dursun, İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının Silivri’ye yakışmayan bir bina olduğuna dikkat çekti.

New Center AVM’nin yapımı sırasında çarşı merkezinde bulunan Emniyet Müdürlüğü binasının zarar görmesinin ardından E- 5 Kenarında kiralık bir binada hizmet vermesinin Silivri’ye yakışmadığını söyleyen Baş Savcı Lütfü Dursun; “ Silivri Emniyet binası hem güvenlik açısından hem de kirada olması bakımından ilçemize yakışmıyor.

Benim Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nü bile layık görmediğim o binada emniyet güçlerimiz, polislerimiz halkın huzuru için hizmet vermeye çalışıyor. O bina Silivri’ye yakışmıyor. 150-200 bin nüfuslu bir Silivri, bir emniyet binasını yapamıyor mu?” diyerek, İlçeye Emniyet binası yapılması için yetkilileri ve Silivri’deki Hayırsever İşadamlarını göreve davet etti. 



IŞIKLAR; 3,5 YIL ÖNCE EMNİYETE YER VERDİK

Baş Savcı Lütfü Dursun’un bu sözlerine Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar cevap verdi. Belediye olarak Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğüne yer verdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “ Biz 3,5 yıl önce Emniyet binası için yer tahsis ettik. Belediye olarak Emniyete yer verdik ama, binanın yapılması için İl Emniyet Müdürlüğünden veya Emniyet Genel Müdürlüğünden gerekli ödeme çıktımı o konuyu da sanırım İlçe Emniyet Müdürümüz takibini yapıyordur” dedi.



EMNİYET BİNASINA ÖDENEK ÇIKMADI MI?

E-5 kenarında yıllardır kiralık bir binada hizmet veren İlçe Emniyet Müdürlüğüne bir yer yapılması içi ilçede bulunan basın mensupları konuyu defalarca gündeme getirmişti. Silivri Belediyesinin Emniyet Müdürlüğüne 3,5 yıl önce yer tahsis edilmesinin ardından binanın yapılması için her hangi bir çalışma başlatılmadı. İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından binanın yapılması için gerekli girişimlerin yapılıp yapılmadığı ise merak konusu olurken,” Emniyet binası ödenek sıkıntısı yüzünden mi yapılamıyor” yorumlarını da beraberinde getiriyor.

HABER/ FATMA S. YILDIRIM

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.