SİLİVRİ’DE 10 KASIM DAVASI BAŞLADI!

SİLİVRİ’DE 10 KASIM DAVASI BAŞLADI!
Silivri’de 2013 yılında sirenin çalmamasından dolayı yaşanan 10 Kasım krizi ile ilgili davanın 1. duruşması bugün 4. Sulh Ceza Mahkemesinde gerçekleştirildi.
Sirenin çalınmasında görevli olan Silivri Belediyesinde memur olarak görev yapan Mert Gürsu, Beytullah Kara ve Ümit Öndül görevi kötüye kullanmaktan Hakim karşısına çıkarken, yaşanan 10 Kasım krizinde Silivri AK Parti Teşkilat Mensuplarına sinkaflı sözler söylediği gerekçesiyle Gönül Uzun ve Ercan Aksoy ise hakaret davasından yargılandı.

 AK PARTİ MENSUPLARI HAKARETE MARUZ KALMIŞTI

10 Kasım 2013 tarihinde Silivri’de sirenin çalmaması nedeniyle kriz yaşanmıştı. Sirenin çalmamasının ardından bazı vatandaşlar AK Parti Mensuplarının üzerine yürümüş ve çeşitli hakaretlerde bulunmuşlardı. Yaşanan bu arbedenin ardından AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı konuyla ilgili Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. Hakaretlere maruz kalanlar arasında Silivri eski Belediye Başkanı Hüseyin Turan, AK Parti Silivri eski İlçe Başkanı Metin Karakaş, Belediye Başkan Adayları Emrah Maşalacı, Naif Yıldızlar ve çok sayıda parti mensubu da vardı.  

DEMİRAL; TEK SORUMLU SİLİVRİ BELEDİYESİDİR

Sanık sıfatında bulunaların savunmasını Av.Ceylan Öndül Yalçıntaş ve Av. Süleyman Yalçıntaş yaparken, Müştekilerin avukatları Zeliha Atak Bozkurt, Nazlı Çetin ve Nuray Albayrak ta duruşmada hazır bulundu. AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral duruşmaya bizzat katılarak, 10 Kasımda sirenin çalmaması nedeniyle yaşanan krizde, AK Parti mensuplarının ağır hakaretlere maruz kaldığını dile getirerek sanık sıfatında bulunan kişilerin cezalandırılması talebini yineledi. Demiral, Başbakan ve AK Parti mensuplarının ağır hakaretlere maruz kalmalarının tek sorumlusu olarak ta Silivri Belediyesi olduğunu ifade etti. Ayrıca siren çalınsaydı böyle bir olay yaşanmazdı ve bizlerde toplum önünde vatandaşların hakaretlerine maruz kalmazdık diyen Demiral, hakaret ve görevi kötüye kullanma olayının birbirine bağlantılı olduğunu da ifade ederek, davanın birleştirilmesi gerektiğini beyan etti.   

MEMURLAR İÇİN KAYMAKAMDAN İZİN ALINACAK

Belediye görevlilerinin avukatı Ceylan Öndül Yalçıntaş  Mert Gürsu, Beytullah Kara ve Ümit Öndül’ün memur olduğunu ve yargılanmaları için Silivri Kaymakamlığından gerekli izinin alınması gerektiğini ifade ederek itirazda bulundu. Av. Ceylan Öndül Yalçıntaş’ın bu itirazı mahkeme tarafından kabul edilerek, 3 memur için Kaymakamdan soruşturma izini alınmasına karar verildi.  

UZUN VE AKSOY KONUŞMAMA HAKKINI KULLANDI

Diğer yandan AK Parti mensuplarına hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan Gönül Uzun ve Ercan Aksoy ise duruşmada konuşmama hakkını kullandı. Gönül Uzun İle Ercan Aksoy’un avukatlığını üstlenen Süleyman Yalçıntaş, müvekkillerinin savunmasını görüntü kayıtlarını izledikten sonra yapacağını ifade etti.

10 Kasım davası ilk duruşmanın ardından 28 Ocak 2015 Tarihine ertelendi.

Haber/ Fatma Sarıbıyık Yıldırım

   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.