SİLİVRİ’DE PLANLAR DEĞİŞİYOR!

SİLİVRİ’DE PLANLAR DEĞİŞİYOR!
Silivri Belediyesi Meclisinde masaya yatırılan 1/5000’lik imar planlarıyla ilgili bir açıklamada AK Parti İlçe Başkanı Dilek Demiral’den geldi. AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral, Silivri E-5 güney cephesi ve Selimpaşa Mahallesi, 1/5000’lik Nazım
 AK Parti Silivri İlçe Bakanı Dilek Demiral Silivri E-5 güney cephesi ve Selimpaşa Mahallesi, 1/5000’lik Nazım İmar Planlarıyla ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Amaçlarının gerçekleşecek olan planların halkın talep ve doğrultusunda gerçekleşmesi olduğunu söyleyen Demiral; “ İBB’nin ilgili birimleriyle görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirtti. “Silivri hepimizin ve bizde ilçemizi yarınlara taşırken vatandaşlarımızın görüş ve önerilerini alarak Silivri’mizi hep beraber inşa edecek ve hep beraber yarınlara taşıyacağız” diyen Demiral sözlerine şöyle devam etti. “Yönetim Kurulumuz, Belediye Meclis Üyelerimiz ve vatandaşlarımızla da yaptığımız istişareler neticesinde Silivri E-5 güney cephesiyle ilgili 1/5000’lik Nazım İmar planlamalarında ve Selimpaşa Mahallesi 1/5000’lik Nazım İmar Planlarında bir takım düzeltmelere gidilmesi gerektiğinin kararına vardık ve Konuyu İBB’nin ilgili birimlerine taşıdık. İmar ve Şehircilik Daire Başkanımız ve İmar Komisyon Başkanımızla yaptığımız görüşmelerde Silivri’de yaşayan vatandaşlarımızın mağdur olmamaları düşüncesiyle, çözüme yönelik kararlar aldık. Bu yapılan istişareler neticesinde İlçemizde bu nazım imar planlarının revize edilmesi konusuyla ilgili bir nokta kurulması kararı aldık” dedi.  

“PLANLARIN HAYATA GEÇMESİ İNŞAAT SEKTÖRÜNÜ DE HAREKETE GEÇİRECEKTİR”

Kurulacak olan bu noktada İBB’nin ilgili birimlerinden konularında uzman teknik kişiler vatandaşlarımızın talep ve önerilerini dinleyecekler diyen Demiral; “ Gerçekleştirilecek çalışma ile vatandaşlarımız, konu hakkında görüş ve önerilerini, İBB’nin yetkililerine direk iletebilecekler. Bu sayede hem zaman kaybının önüne geçeceğiz hem de planlar hakkında ki bilgi kirliliğini ortadan kaldıracağız. Öncelikli amacımız vatandaşlarımıza herhangi bir mağduriyet yaşatmamak. Planların bir an önce hayata geçmesi ekonominin can damarlarından olan inşaat sektörü lokomotifini harekete geçirecek ve Silivri ticaretine de bir canlılık kazandırarak yaşam kalitesinin artmasını sağlayacaktır. Bu planlarla vatandaşlarımız eski yapılarını yenileyerek, daha güvenilir ve daha kaliteli yaşam alanlarına kavuşacaklar” dedi.

“AMACIMIZ MAĞDURİYETİ ASGARİYE İNDİRMEK”

Amacımız mağduriyetini asgariye indirmek hem de geleceğin Silivri’sini Silivri’de yaşayan vatandaşlarımızla beraber şekillendirmek diyen AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral;  “ Bu bağlamda da gerçekleşecek olan planlar İBB Başkanımız Sayın kadir Topbaş’ın söz verdiği gibi dört duvar arasında değil halkın görüş ve önerileri alınarak gerçekleştirilecektir. Bu çerçevede İBB olarak hem ilçe belediyemizin hem vatandaşlarımızın hem de sivil toplum örgütlerimizin ortak kanaatlerini toplayacak olan bu birim planlama konusunda en kısa sürede bir neticeye varacaktır” dedi.

“ÇEŞİTLİ BAHANELER YÜZÜNDEN SİLİVRİ’DE TİCARİ HAYAT SEKTEYE UĞRATILDI”

İBB’nin 2009 yılında Silivri’nin diğer bölgelerine 1/5000’lik imar planlamalarını tamamlayarak Silivri Belediyesi’ne yolladığını söyleyen Demiral; “ Ancak çeşitli bahanelerle halen birçok bölgede 18. Madde uygulaması Silivri Belediyesi tarafından yapılamadığından dolayı, sadece vatandaşımız mağdur olmakla kalmamış, özellikle İlçemizde ki inşaat sektörünü de durma noktasına getirmiştir. Buda Silivri’de ki ticari hayatı sekteye uğratarak,  İlçemizde yaşayan her bireyin hayatını olumsuz etkileyen en büyük kötülüklerden biri olmuştur. Aynı sürecin E-5 Güneyi 1/5000 ölçekli nazım imar planlarının İBB tarafından düzenlenip Silivri Belediyesi’ne yollandıktan sonra da yaşanıp vatandaşımızın tekrar bir mağduriyet yaşamaması için konunun sonuna kadar takipçisi olacağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.