Silivri'de tarımsal üretime büyük yatırım

Silivri'de tarımsal üretime büyük yatırım
Silivri Belediyesi'nin Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi'nin yapım çalışması sürüyor.
Bölge çiftçisini üretime teşvik etmek ve yol gösterici bir model olmak amacıyla kurulan Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi, gerçekleşen düzenleme çalışmalarının ardından daha geniş ve kullanışlı bir alanda hizmet verecek.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, en önemli sosyal projelerinden olan, yerel kalkınma modeli Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’nin daha geniş ve kullanışlı bir alanda hizmet vermesi için çalışmalar başlattı.

Gümüşyaka Mahallesi’nde mevcut 250 dönüm arazi üzerinde başlatılan çalışmalar kapsamında 2 adet eğitim ve toplantı binası, laboratuvar, kurutma depoları ve yeni sera alanları yapılıyor.

ÇALIŞMALAR MART AYI SONUNDA TAMAMLANACAK

834 metrekare parke taşı yol, 160 metrekare parke taşı kaldırım, 1850 metrekare peyzaj düzenleme, 950 metrekare bitki alanı düzenlemesi yapılacak alanda yürüyüş yolları ve otopark alanı da oluşturulacak. Alanda tıbbi bitkilerin kullanıldığı peyzaj düzenleme çalışmalarının yanı sıra, minyatür bir köy fırını da yapılacak. Düzenleme çalışmalarının bu ay içerisinde tamamlanması planlanıyor. Silivrili üreticiler, fiziki şartların düzenlemesinin ardından Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’nde fide yetiştirme, dikim, bakım ve hasat konusunda daha kullanışlı alanlarda eğitim ve danışmanlık hizmeti almaya devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.