Size bir gün mühlet

Size bir gün mühlet
Hafriyat kamyonlarının geçişini önlemek için nöbet tutan mahalleliye polis müdahale etti.
 Haber: Orhan Şimşek

Arnavutköy’de hafriyat kamyonlarının geçişini engelleyen vatandaşlara polis müdahale etti. Vatandaşlar gürültü ve sarsıntılardan rahatsız oldukları için kamyonlar geçmesin diye bir süredir nöbet tutuyordu.

Polis vatandaşlara müdahale etti

Arnavutköy’e bağlı Boğazköy’de dört yıldır mahallelerini adeta istila eden hafriyat kamyonlarının geçişini engelleyen vatandaşlara dün sabah saatlerinde çevik kuvvet ekipleri müdahale ederek iki vatandaşı gözaltına aldı. Polis gözaltına alınan iki vatandaşı sorgulamalarının ardından serbest bıraktı. Dört yıldır hafriyat kamyonlarının mahallelerinden geçişine engel olmayan yetkililere ateş püsküren Boğazköy halkı, bir süredir kurdukları gönüllü ekiplerle kamyonları engellemek için 24 saat nöbet tutuyorlardı.

Çözüm için bir gün süre tanıdılar

Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürü Aykut Korkmaz, vatandaşlarla yaptığı görüşmede, konunun çözümü için gereken idari birimlerle görüşeceğini belirterek sakin olmalarını istedi. Emniyet Müdürü'nün söz vermesinden sonra kalabalık dağıldı. Günün hemen her saatinde kamyon sesi duyduklarını ve sarsıntısı hissettiklerini söyleyen Boğazköylüler ise, sorunun çözümü için yetkililere bir gün süre tanıdı. Vatandaşlar sorun çözülmediği takdirde kamyonların geçişini engellemeye devam edeceklerini belirtti.

Polisle halk karşı karşıya geldi

Boğazköy'de yaşayan vatandaşlar sorunun çözümü için çalmadıkları kapı bırakmadıklarını belirterek, Boğazköylüler olarak devletin ve polisin yanında olduklarını belirterek, “Birileri polis ile vatandaşları karşı karşıya getirmek istiyor. Biz bu tuzağa asla düşmeyiz. Ancak artık dört yıldır yaşadıklarımız canımıza tak etti. 7/24 hafriyat taşıyan bu kamyonların güzergahının değiştirilerek, Arnavutköy içerisinden değil, Sultangazi Göktürk yolunu kullanmaları için gereken girişimler yapılmalı” dediler.
Devam edeceğiz

Dört yıldır günün hemen her saatinde kamyon sesi duyduklarını ve sarsıntısı hissettiklerini söyleyen Boğazköylüler, sorunun çözümü için bir gün süre tanıdılar. Bu süre içerisinde sorun çözülmediği takdirde Kamyonların geçişini engellemeye devam edeceklerini belirten vatandaşlar, artık yeter diyerek isyanlarını dile getirdiler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.