Sosyal kent Çatalca

Sosyal kent Çatalca
Çatalca Belediyesi tarafından Mart ayından gerçekleştirilen birçok etkinlik, 'sosyal kent Çatalca' söylemine kaynaklık ediyor. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nden, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün yıldönümüne kadar çok say

İstanbul'un en büyük yüzölçümüne sahip olan ve yeşil alan sıralamasında birinci sırayı taşıyan Çatalca, çevresel zenginliği kadar kültürel zenginliğiyle de dikkat çeken bir ilçe durumunda. Mart ayının başladığı günden bu yana ilçede birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Çatalca Belediyesi, bu sayede hem anlamlı günleri yad etmiş oluyor hem de ilçe sakinlerini bir araya getirmiş oluyor. Son olarak 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün yıldönümü münasebetiyle önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapan Çatalca Belediyesi, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy ve o dönemin milli mücadele ruhunu andı.


Milli mücadele unutulmadı


Çatalca İTO Ortaokulu tarafından düzenlenen anma programına Kaymakam İnci Sezer Becel, Çatalca Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Uçar, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Al, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Doğan Gültekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Erşahin, siyasi parti ilçe başkanları, birim müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. Anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı İTO Ortaokulu Sosyal Bilgiler öğretmeni Mehmet Yolcuoğlu yaptı. Program, Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan videonun gösterimiyle devam etti. 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası kapsamında ilçemiz okullarında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ise ödüllerini Kaymakam İnci Sezer Becel, Belediye Başkan Yardımcımız Cengiz Uçar ve Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Al takdim etti. Program, İTO Ortaokulu müzik öğretmeni Reyhan Gözel yönetimindeki koronun seslendirdiği türkülerle son buldu.


Kadınlar sinema keyfi yaptı


8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle de önemli etkinliklere imza atan Çatalca Belediyesi, ilçede yaşayan kadınlara ücretsiz sinema imkanı sundu. Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezi'nde dün düzenlenen kadınlar günü yemeği ve orada dağıtılan hediyelerinin sonrasında, Başkan Kara'nın kadınlara bir hediyeside "Bir Aşk İki Hayat" isimli sinema filmi oldu. Kadınlar ve çocuklar bugün Saat 17:00, 19:00 ve 21:00 olmak üzere 3 seansta ücretsiz olarak muhteşem filmi izlediler.


Esnafı da yalnız bırakmadı

Gerçekleştirilen kültürel etkinliklerin yanı sıra ilçede yaşayan esnaf ve vatandaşların yanında olmaya da gayret eden Çatalca Belediyesi, ilçede açılışı yapılan bir kuaförü de es geçmedi. Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Uçar'ın katıldığı açılış renkli görüntülere sahne oldu. Çatalca'daki esnaflar arasına katılan Egemen Ozansak'ın sahibi olduğu, Ferhatpaşa Mahallesi Gül Sokak'ta hizmete giren Egemen Ozansak Hair Design Kadın Kuaförü'nün açılışı yapıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Uçar'ın "Belediye Başkanımız Sayın Cem Kara'nın hayırlı, uğurlu olsun temennilerini iletiyorum." diyerek yaptığı açılışta vatandaşlarla kısa bir süre sohbet eden Başkan Yardımcısı Uçar bir süre sonra davetten ayrıldı.


Sporda da parmak ısırtıyor


Spor alanında da birçok belediyeye örnek çalışmalara imza atan Çatalca Belediyesi, bu konudaki yatırımlarının da meyvesini topladı. İçinde bulunduğumuz Mart ayı içerisinde büyük bir gurur yaşayan Çatalca, karete alanında önemli başarılara imza attı. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın spora ve sporcuya verdiği destek devam ediyor. Bu büyük destekle birlikte başarılar da gelmeye devam ediyor. Sakarya’da düzenlenen turnuvada 9 sporcuyla mücadele eden karate takımımız, 2 altın madalya, 2 gümüş madalya ve 2 bronz madalya ile kupa finalinde mücadele etmeye hak kazandı. Karate takımı önümüzdeki aylarda yapılacak olan final müsabakasında da başarılarına bir yenisini daha eklemek için mücadele edecek.


Tiyatro şöleni tam gaz devam

Çatalca’da adeta gelenek haline gelen tiyatro şöleni, bu hafta sonu da devam etti. Çatalca Belediye Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde oynanan oyuna ilgi oldukça fazlaydı. Başkan Cem Kara’nın tiyatro severlere bu haftaki tiyatro armağanı “Haybeden Gerçeküstü Aşk” isimli oyun oldu. Çatalca Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından oynanan oyunda, oyuncular; Itır Varoğlu, Ümit Fırat Bakkal, Bilge Parlak Yiğit, Emre Veral ve Sadık Ayhan rol aldı. Salonu dolduran seyircilerin keyifli anlar yaşadığı oyun sonunda oyunculara, Tek Rumeli Televizyonu Spor Müdür Mehmet Çelik tarafından çiçek takdim edildi.

Fen İşleri de çalışıyor

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın talimatları doğrultusunda ilçenin dokunulmadık bölgesini bırakmayan ve ortaya koydukları hizmetler ile vatandaşların günlük yaşamlarını kolaylaştırmak için ilçenin dört bir yanında görev yapan ekipler, kış mevsiminde de çalışmalarını aynı hızla sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri gerçekleştirdikleri çalışmalar kapsamında son olarak; Çakıl Mahallesi Nazlıhan Sokak’ta, Elbasan Mahallesi Gülgün Sokak’ta, Gökçeali Mahallesi Soğuksu Sokak’ta, Hallaçlı Mahallesi Metin Sokak’ta greyderle reglaj çalışması gerçekleştirdi. Muratbey Mahallesi Yeşiltepe Caddesi’nde ve Şehit Er Mehmet Ali Gümüş Sokak’ta parkelerin tamirini tamamlayan ekipler yine Ferhatpaşa Mahallesi Çetince Sokak, Evrenpaşa ve İhsaniye Sokak’ta parkelerin onarımlarını yaptılar. Ferhatpaşa Mahallesi Yusuf Hoca Sokak'ta da parke taşların tamirini gerçekleştiren ekipler Yusuf Hoca Sokak ile Yalıköy Mahallesi Şebboy Sokak’ta ve Kaleiçi Mahallesi Muhtar Enver Çağlayan Sokak’ta, birlikte biriken yağmur suları için yağmur suyu kanalını da yaparak vatandaşları su birikintilerinden ve çamurdan kurtardı. Yeni imar yolları açarak vatandaşın ulaşım sorununa çözüm bulan ekipler Erçetin Sokak’ta imar yolu açarak malzeme serimini gerçekleştirdi. Gökçeali Mahallesi Asma Sokak ve Balkan Sokak’ta stabilize serimi ve yol bakım çalışması yapan ekipler Hallaçlı Mahallesi Karadeniz Sokak’ta yol çalışması ve malzeme serimi çalışmalarında bulundular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.