Sözen deneyimlerini Avcılar'da paylaştı

Sözen deneyimlerini Avcılar'da paylaştı
Avcılar Belediyesi’nin periyodik olarak gerçekleştirdiği “tecrübe toplantıları"nın son konuğu Nurettin Sözen oldu.
Avcılar Belediyesi’nin periyodik olarak gerçekleştirdiği “tecrübe toplantılarına” deneyimli politikacıların katkıları devam ediyor…
Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi’nde yapılan ve Avcılar Belediyesi Basın Yayın Müdürü Celal Toprak’ın moderatörlüğünü üstlendiği panelin açılış konuşmasını yapan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, Nurettin Sözen’in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminin “unutulmaz anlatmakla bitmez başarılı bir süreç olduğunu” belirterek şunları söyledi:

İSTANBUL TEMİZLİK VE ÇÖPLERİN TOPLANMA SİSTEMİNİN KURULMASI KONUSUNDA ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPTI


* “Burada Unutulmaz Belediye Başkanı Sayın Nurettin Sözen’in yaptığı ilkleri öğreneceğiz. Benim en çok kıvanç duyduğum konuların başında ise Sayın Sözen’in İstanbul’da temizlik ve çöp konusunda yaptığı önemli çalışmalardır. Ancak ne yazık ki bu konular da yanlış anlaşılması da vicdanları sızlatmaktadır.
* O yıllar, dünyada AİDS hastalığının en hızlı yayıldığı bir dönemdi. İstanbul’da aldığı önemli tedbirlerle bu hastalığın ilerlemesini önledi. 
* Yine Sayın Sözen’e kadar, tıbbi atıkların ayrı toplanma algısı yoktu. Bu konuda da tıbbi atıkların toplanması ve imhası konusunda önemli çalışmalar yaptı. Aksi halde AİDS hastalığı İstanbul gibi kalabalık bir metropol kentte korkunç bir boyut alabilirdi. İstanbul bir Prof. Dr. Belediye Başkanına sahip olduğu için çok şanslı idi.
*Sayın Sözen temizlik konusunda çok önemli hizmetler yaptı. Nitekim, Kazlıçeşme’nin kaldırılması bunlardan biridir İstanbul’u lağım faresi istilasından kurtarmıştır.” 

*Temizlik alanında Sayın Sözen’in kurduğu sistem aynı şekilde kullanılmaktadır.
* Çalışanların demokratik haklarını kullanmasında zamanlamanın seçim dönemine denk düşmesi, yanlış algıya neden olmuş, toplumun belleğinde “en başarılı olduğu hizmet” ne yazık ki aksine bir algıya yol açmıştır.
* Konuşmasında kentsel dönüşüm konusunda değinen Başkan Toprak Benli, “Kentsel dönüşüm de, yerinde dönüşümde sosyal demokratların projeleridir. Rantsal dönüşüme karşıyız.”

ULAŞIMDA METRO VE RAYLI SİSTEMİ BİZ KURDUK

İstanbul’da birçok ilke imza atan, metronun temellerini atan Prof. Dr. Nurettin Sözen de “insanlığa ve demokrasiye adanmış 60 yıllık siyasi tecrübe” diye başladığı konuşmasında belediyecilik konusunda attığı adımları ve şöyle anlattı:
*Toplu konut ve toplu ulaşım sosyal demokrat belediyeler tarafından gündeme getirildi. Nitekim, İstanbul’da raylı sitem, kent içi tramvay projelerini gerçekleştirdik.
*Yine Türkiye’de metro yapılmasını biz programa aldık. 10 kilometrelik kısmını tamamladık.
İstanbul’da (Marmaray olarak nitelendirilen) tüplü üst geçidin yapılmasını biz programa aldık ve projelerini hazırladık. 
* İstanbul’a 2 bin adedin üzerinde otobüs aldık. 
* İstanbul’a 150 milyon metreküp su veren Istranca Dereleri Projesi bizim zamanımızda planlandı.

DÜNYANIN EN BÜYÜK ÇÖP VE TIBBİ ATIK TOPLAMA PROJESİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK 

* İstanbul’un tüm İlçelerinde, halk evleri tarzında Semt Konaklarını yaygınlaştırdık.
* İhtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızdan, 10 metreküpe kadar su kullanımının bedelini almadık. Yoksul ailelerin çocuklarına ücretsiz süt dağıtımı yapıldı.
* Dünyanın en büyük çöp projesini gerçekleştirdik. Tıbbı atıkların toplanması ve imha edilmesi için fabrika kuruldu. Bu dünyanın en büyük projesi idi.
AVRUPA HALA ÖNEMLİ BİR AKTÖR

2013 yılında , ABD’de Diplomatic Courier Dergisi tarafından "En Etkili Dış Politika Liderleri" arasına seçilen Brüksel’de CHP Avrupa Birliği Temsilcisi ve Avrupa Sosyal Demokrat Partileri (PES) Yönetim Kururlu Üyesi Kader Sevinç de  ‘Avrupa'da sosyal demokrasi, AB'nin geleceği ve Türkiye’ konulu bir konuşma yaptı. 
“Dünyamız değişiyor. Avrupa hala çok önemli bir aktör” diyen Kader Sevinç, şunları söyledi: 
*"Avrupa Birliği’ne (AB) alınmak ya da girmek konusunda farklı modeller mevcut. Türkiye büyük gücü ve potansiyeli ile farklı bir noktada. Çünkü Türkiye AB’ye girdiği taktirde güç dengesi değişecektir. Türkiye AB’ye alınmayı beklemeyecek kadar büyük ve güçlüdür. Kendisi AB’ye girecektir.
*Avrupa Birliği ABD ile birlikte yeni bir yatırım ve ticaret ortaklığı içerisinde. AB üyeliği Türkiye için çok önemli bir değerdir.

BATHONEA ANTİK KENTİ ULUSLARARASI BİR DEĞER

* Kader Sevinç, konuşmasında Avcılar’da kazıları başlayan Bathonea Antik Kenti’nin çok önemli etkileyici olduğuna da işaret ederek, “Avcılar şimdi daha yakından tanıyan biri olarak uluslararası bu değer olan Bathonea için biz de çalışacağız. Yurtdışında anlatılması kapsamında destek vereceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.