Taksim’e müdahale edildi, Silivri sokağa döküldü

Taksim’e müdahale edildi, Silivri sokağa döküldü
Taksim Gezi Parkına polisin müdahalesiyle birlikte tüm yurtta başlayan protesto gösterilerine Silivrililerde destek verdi.

 Gezi Parkı direnişçilerine polisin biber gaz ve tazyikli su ile müdahale etmesinin ardından Silivrili gençler Atatürk anıtı önünde toplanarak, yaşanan olaylara tepki gösterdi. Gençlerin bu eylemine CHP ve bazı Sivil Toplum Kuruluşları da destek verdi.

AK Parti binasına yürüdüler

Silivrililer, Taksim Gezi Parkı’na müdahale haberini alınca sahilde toplanarak yürüyüş başladı. E-5’i bir süreliğine trafiğe kapatan kalabalık bir grup daha sonra AK Parti ilçe binasının önünde protesto gösterisi yaptı. Taksim Gezi Parkı’na polis müdahalesiyle birlikte tüm yurtta başlayan protesto gösterilerine Silivrililer de katıldı. Olayın duyulmasıyla birlikte sahilde bulunan Atatürk Anıtı’nın çevresinde birikmeye başlayan vatandaşlar sloganlar eşliğinde yürüyüşe başladı. Evlerde bulunan vatandaşlar da balkonların Türk bayrağı sallayarak eyleme destek verdi. “Hükümet istifa” sesleri arasında E-5’e doğru yürüyen kalabalık kısa bir süreliğine yolu trafiğe kapattı. Daha sonra sloganlar eşliğinde AK Parti Silivri İlçe binasına doğru yürüyen Silivrililer, burada Hükümet’i istifaya davet ettikten sonra yeniden sahile giderek oturma eylemi ile gösteriyi sonlandırdı.

 Başkan Işıklar halkı sağduyuya davet etti

Eyleme destek veren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar vatandaşları sağduyulu olmaya davet etti.

Sahilde toplanmaya başlayan kalabalığı haber alan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar eşi Esma Işıklar ile birlikte olay yerine giderek eyleme destek verdi. Vatandaşlara hitaben kısa bir konuşma yapan Işıklar, halkı sağduyulu olmaya davet etti ve Hükümet’ten sandık yoluyla hesap sorulması gerektiğini söyledi.

CHP’li Gençler ’den örnek davranış

CHP ile Eğitim-Sen, Eğitim-İş sendikalarının da destek verdikleri yürüyüş sırasında CHP Silivri İlçe Gençlik Kolları’na mensup gençler, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve AK Parti binalarının önünden geçerken kol kola zincir oluşturarak göstericilerin her iki binaya da ulaşmaması ve istenmeyen olaylar yaşanmaması için tedbir aldı. Taksim Gezi Parkı direnişçilerine polis tarafından yapılan müdahaleyi protesto eden Silivrililer, olaysız bir şekilde gösteriyi sonlandırdı.


- Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar gece yarısı eylemcilere seslendi...


Haber/ Fatma Sarıbıyık 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.