Tapular neden verilmiyor...

Tapular neden verilmiyor...
Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun üzerinden 5 ay geçmiş olmasına rağmen Pınarkule Yapı Kooperatif'in tapularını devretmeyerek 920 kat malikini mağdur ediyor.

Yargı kararlarının önemine her fırsatta değinerek Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu söyleyen Başkan Uzun, hukukun üstünde tavır sergileyerek, Jetkent Sitesi maliklerinin haklarını elde etmesini sürümceye bırakıyor, halkı yıldırmaya çalışıyor. İddialara göre belediye yetkilileri tarafından ödeme yapmaya zorlandıkları belirtilirken, geçtiğimiz günlerde bazı kat maliklerini toplantıya çağırarak bilgilendirmede bulunan Uzun, "biz hiçbir şey talep etmiyoruz, tapularınızı hukuken Pınarkule Üst Birlik'e devretmek zorundayım" açıklamasını yaptığı halde halen tapu devrini gerçekleştirmedi. 

MHP Meclis Grubu'nun Aralık ayı'nda verdiği önergede "mahkeme kararı ve meclis kararı çıktığı halde tapuların neden devredilmediği konusunda Meclis'in bilgilendirilmesi" şeklindeki önergesi de AK Partili Meclis üyeleri tarafından gündeme alınmaması için reddedilmişti. MHP ve CHP Meclis üyelerinin protesto ederek Meclis salonunu terk etmesinin ardından Meclis'te tek grup olarak kalan AK Partili Meclis üyeleri, Jetkent mağdurlarının durumunun ele alınması konusunu oybirliğiyle reddetti.

Hukuken hiçbir yasal engel olmamasına karşın, Belediye Başkanı Yusuf Uzun'un tavrını keyfi uygulama olarak değerlendiren bazı kat malikleri, "konunun bize yansıtılma şekli, belediyenin haksız ödeme talep etmesi yönünde. Adını bilmediğimiz bir ödeme durumuyla karşı karşıyayız. 2009 yılı başında davamız sonuçlandı, temyize giden yargı kararı 5 ay önce lehimize neticelendi. Bundan 2 ay önce de belediyenin, tapuları Pınarkule Kooperatifi'ne devredilmesi hususunda Meclis kararı çıktı. Ancak nedense Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun 2 aydan bu yana yapması gereken devri yapmıyor. Mahkeme kararını da Meclis kararını da hiçe sayıyor. Bizleri toplantıya çağırarak tapularınızı vereceğim dediği halde neden hala vermediğini anlayamıyoruz" şeklinde şikayetlerini belirtti.


Yasal hakları olan tapuların alınmasını kendilerine karşı koz olarak kullandığını dile getiren kat malikleri, Başkan Yusuf Uzun'u itham edici suçlamalarda bulunarak, "madem bizden bir şey istemiyor o halde neden tapularımızı Üst Birlik'e devretmiyor. Yaptığı keyfi davranışı hem Savcılık makamına hem de BİMER yoluyle ilgili üst mercilere şikayet edeceğiz. Bizden el altından istenen para bağış mıdır, rüşvet midir anlayamıyoruz, bunun adı zorbalık değildir de nedir" sorgulamasında bulundu.

Bilgilendirme toplantısı adı altında yapılan toplantının amacının kaos ortamını yaratmak olduğuna değinen kat maliklerinden bazıları, "Yargı karar verdi, Beylikdüzü Belediye Başkanı da bu kararı yerine getirmekle mükellef. Bizleri oyalayarak, insanları birbirine düşürmekten vazgeçsin. Kendi içimizdeki sorunlarımız belediyeyi bağlamaz, biz haklarımızı da biliyoruz sorumluluklarımızı da" tarzında ifadeler kullandı.

Pınarkule Üst Birlik Yönetimini'de Beylikdüzü Belediyesi ile birlikte ortak hareket etmekle suçlayan kat malikleri, "dişimizden tırnağımızdan arttırdığımız emeklerimizle bir ev sahibi olmak istedik, burnumuzdan getirdiler. Sorun çıkarmak yerine çözümcül olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Uzun, yeni bir sorun çıkartarak bizleri müşkül duruma düşürmeye çalışıyor, buna asla izin vermeyeceğiz. Belediye Başkanı olarak üzerine düşen görevi yerine getirsin bizim için yeterli, ondan herhangi bir yardım talebimiz de sözkonusu değil" açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.