‘Tek engel NATO değil’

‘Tek engel NATO değil’
Dün Gazetemizin Manşetinden duyurduğumuz; “ Boğluca ıslahına NATO engeli “ başlıklı haberimizin ardından ıslah çalışmalarını yapan Büyükşehir Belediyesi ana firma yetkilisi Hakan Kaymak konyla ilgili açıklamada bulundu.
Islah çalışmasına NATO boru hattının kısmı engel teşkil ettiği söyleyen firma yetkilisi Hakan Kaymak;  Islah çalışmalarımız şu anda hava muhalefeti nedeniyle durduruldu. 12. Ayın başından itibaren havanın yağışlı olması nedeniyle ıslah çalışmalarını devam ettiremiyoruz. Hava yağışlı olmasa biz NATO boru hattının olduğu kısmı atlayıp E-5’e doğru ıslah çalışmalarımızı devam ettirecektik.  Şu anda ıslah çalışma Projesi’nin yüzde 70’i tamamlandı. 01.07.2013 tarihinde de ıslah çalışmasının tamamı bitmiş olacak. Yani biz söylediğimiz tarihte ıslha çalışmasını bitirmiş olacağız” dedi.
Boru hattını NATO kendi kaldıracakmış
NATO boru hattının bulunduğu bölgede çalışma yapılabilmesi için NATO’ya resmi yazı ile müracaat ederek borunun bir an önce kaldırılması talebinde bulunduklarını söyleyen Kaymak; “ NATO’ya gerekli yazışmalarımızı yaptık. Bir an önce NATO boru hattının kaldırılmasını talep ettik. Bununla ilgili NATO  Yetkilileri de çalışmalara başladı. Boruyu NATO kendisi kaldıracak. Biz buna müdahil olamayız. Çünkü İSKİ gibi İGDAŞ gibi değil. Petrol hattı olduğu için NATO’nun kendisi kaldırması gerekiyor” dedi.
HABER/ FATMA SARIBIYIK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.