TEMİZ DENİZ VE TEMİZ SAHİL İÇİN:

TEMİZ DENİZ VE TEMİZ SAHİL İÇİN:
4 KİLOMETRE YÜZDÜLER

 

Büyükçekmece Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Rahmi Yazıcı'nın organize ettiği "Temiz Deniz-Temiz Sahil" eylemi geçtiğimiz cumartesi günü Büyükçekmece sahilinde gerçekleşti. Eylemde Yazıcı ile birlikte üç kişi 4 km yüzerek Gürpınar sahilinden Mimarsinan sahilinde karaya çıktılar…

 

YAZICI’YA DESTEK

 

Büyükçekmece'nin eşsiz Deniz ve Göl sahili ile onlardan gereğince yararlanabilme imkanlarını kamuoyunun dikkatine sunma amacıyla yapılacak eylemde Büyükçekmece Muhtarlar Derneği Başkanı Alış Barış, Ziraat Odası Başkanı Recep Erol, Doğa Koruma ve Çevre Derneği Başkanı Utku Kızıltan, Yerel Katılımı Dernek Başkanı Köksal Çebi, Cemevi Gürpınar Şubesi Başkanı Feyzullah Aslan, Trakyalılar Dernek Başkanı Ercan Çiftçi, Güzelce Spor Kulübü Başkanı Tamer Cambaz ve bir çok vatandaş Büyükçekmece Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Rahmi Yazıcı'ya böyle anlamlı bir eylem organize ettiği için destek verdiler.

 

4 KM YÜZDÜLER

 

Büyükçekmece sahilinde yer alan Buğra Restaurant’ta eylem öncesi bir araya gelen katılımcılar eylemle ilgili mesajlarını verdikten sonra kimi mayo ile denize atladı, kimi tekne ile Mimarsinan sahilinin yolunu tuttu. Denize atlayanlar arasında yer alan HABERDAR Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Mert sadece eylemcilere destek için suya girdi ve daha sonra tekne ile 4 km yüzecek olanları destekledi.  Yaklaşık 4 km yüzerek Gürpınar sahilinden Mimarsinan sahilinde karaya çıkan Rahmi Yazıcı kendisi ile birlikte yüzerek karaya çıkan iki kişiye madalya ve plaket takdim etti.

 

YAZICI MESAJ VERDİ

 

Gürpınar sahilinden Mimarsinan’a kadar 4 kilometre yüzecek olan eylemcilere çok sayıda kişi ve kurumun da destek vermesi bekleniyor.

Yerel bir eylem gibi görünen bu etkinlik aslında üç tarafı denizlerle çevrili bir "yarımada "olan güzel yurdumuzun "genel" problemidir. Biz yurdumuzun bu doğal nimetlerinden sosyo-ekonomik açıdan bakıldığında yeterince faydalanamıyoruz diyerek eylem ile ilgili bir basın açıklaması yapan Rahmi Yazıcı sözlerini şöyle sürdürdü:  “Maalesef denizlerimizden ne turizm, ne ulaşım ne de deniz ürünleri bakımından halkımızın ve çevre esnafımızın menfaatine kazanımlardan çok uzağız. Bu fiili durum "kader" değildir ve biz bu konuda küçücük adımlarla "büyük" kazanımlar sağlama noktasında çok şey yapabiliriz.

İşte fırsat!.  B.Çekmece gibi sanayi ve ticaret yatırımlarından uzak, şipşirin bir sahil kentini, hem burada ikamet eden halkımızın hem de çevre yerleşim yerlerindeki halkımızın "tatil" ihtiyacını "yerinde" giderebilecekleri bir turizm cennetine dönüştürebiliriz.

- Marmara denizindeki canlı türleri hızla tükenmektedir.

- 26 km. sahil şeridinin 3-5 km’sini kullanmaktayız.

- Denizimiz gün geçtikçe kirlenmekte.

- 25 km.lik sahil şeridimizi hizmet sektörüne yönelik doğru şekilde projelendirip Esnaf ve Sanatkara tahsis etmeliyiz.

- Denizimizin belli bölümlerini halk plajı olarak insanlarımızın kişisel tercihine uygun hale getirmeliyiz.

- İlçemizi sadece yaz aylarında değil 12 ay hareketli olacak şekilde projelendirmeliyiz.

- Yaşadığımız Coğrafyayı fark edip insanımızın hizmetine sunmalıyız. Bu nimetlerin farkına varabilme adına bu eylemi düzenledik.

Yapmamız gereken işler öyle büyük külfet de gerektirmiyor. Mesela Büyükçekmece’mizde niçin insanımız hiç kimseden rahatsız olmadan kişisel tercihlerine uygun denize girebileceği tertemiz bir plaja sahip olmasın?

Niçin eşini, çoluk çocuğunu gönül rahatlığıyla bu plaja getiremesin. Niçin "Göl" manzaralı bir kafede tarihi köprümüzü seyredebileceği bir "kahve" molası veremesin? Bu konunun üzerine sayfalarca makale yazılabilir ama önemli olan "maksadın hasıl" olması!’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.