Tepecik halkının günahı ne?

Tepecik halkının günahı ne?
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Tepecik'in 500 yıllık bir yerleşim merkezi olduğunu, 80'li yılların başında bölgenin su havzası olarak belirlendiğini hatırlatarak; "Bu yerleşim birimi zamanında kurulmuş ve bugün bir şehir olmuştur. Ama bir

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Tepecik'te imar planlarında park, cami ve okul yerleri olmadığı için bu tür ihtiyaçların karşılanamadığını belirterek, çözümün ancak yeni imar planı ile olabileceğini söyledi.

Yeni bir düzenleme yapılabilir

 Tepecik halkından bu konuda sık sık talepler geldiğini de ifade eden Başkan Akgün; "Tepecik, Celaliye, Kamiloba, Kumburgaz ve Güzelce gibi bölgelerimizin planlama çalışmalarına yönelik temaslarımız ve girişimlerimiz devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Kadir Topbaş'la 2 kez birebir görüştüm. Sayın Topbaş, İSKİ Genel Müdürlüğü'ne talimat verdi. 30-35 yıl önce su havzaları için yapılan düzenlemeye yönelik yeni bir çalışma yapılmasının talimatını verdi" diye konuştu.

"Aklın yolu birdir"

Buradan kollektörün geçtiğini ve artık göle bir damla suyun dahi gitmesinin mümkün olmadığını belirten Başkan Akgün; "Ayrıca biyolojik arıtma tesisi de bitmek üzere. Ama vatandaşın yerini kısa mesafe yada orta mesafe diye engelliyoruz. Bu ne benim, ne de Büyükşehir Belediye Başkanımızın kafasına yatmıyor. Kendisi de, güzergah belli olmuştur, kollektör yapılmıştır buna göre bu durumu düzeltin demiştir. Zaten doğrusu budur, aklın yolu da birdir" ifadesini kullandı.




"Vebal altında kalırız"

Tepecik'in 500 yıllık çok eski bir yerleşim bölgesi olduğunu hatırlatan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; "1980'lerin başından itibaren bölge su havzası olarak belirlenmiş. Peki burada yaşayan vatandaşın günahı ne? Bu şehir zamanında burada kurulmuş ama bugün bir planı yok. Tepecik'in yol, okul, cami ve park meselesini çözümü ancak güncel bir planla olabilir. Büyükçekmece Belediye Meclisi ve Büyükçekmece siyaseti olarak konunun üstüne gitmek zorundayız. Aksi takdirde vebal altında kalırız" uyarısı yaptı.

"Depremde hiç kimse ölmesin"

Kollektör çalışmasının bittiğini, arıtma tesisinin ise bitme noktasına geldiğini kaydeden Başkan Akgün sözlerini şöyle tamamladı: "Plan çalışması ve arıtma tesisi aynı anda bitirilebilir. Orada yaşayan vatandaşımızın mağduriyetini el birliği ile önleyelim. Olası bir depremde hiç kimse ölmesin. Oradaki çürük olan binalar yıkılsın yerlerine yenileri yapılsın. Park, okul, yol ve cami yerleri belli olsun. Büyükçekmece'de olduğu gibi vatandaşımız 4 katlı binasını yapsın ve bu çirkin görüntüler ortadan kalksın. Ne yazık ki bugün itibariyle Büyükçekmece'nin en güzel mahallelerinden bir tanesi olan Tepecik, en kötü görüntüye sahip."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.