Termometreler 39'u Gösterdi, İstanbullular Denize Koştu

Termometreler 39'u Gösterdi, İstanbullular Denize Koştu
İstanbul'da sıcaklıkların 39 dereceye çıkmasıyla birlikte sıcaktan bunalan vatandaşlar kendilerini denize attı.
İstanbul'da sıcaklıkların mevsim normalleri üzerine çıkmasıyla birlikte sıcaktan bunalan vatandaşlar kendilerini denize attı. Öğle saatlerinde termometreler 39 dereceyi gösterdi.

TERMOMETRELER 39 DERECEYİ GÖRDÜ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından İstanbul'da sıcaklık bugün mevsim normallerinin üzerine çıktı. Öğle saatlerinde termometreler 39 dereceyi gördü. Kavurucu sıcaklara dayanamayan İstanbullular soluğu deniz kıyılarında aldı. İstanbul Boğazı başta olmak üzere sahiller vatandaşlarla dolup taştı. Boğaz'da denize giren çocuklar, hem suyun tadını çıkardı, hem de serinlemeye çalıştı.



DENİZE KÖPEĞİYLE GİRİYOR

Büyükçekmece'de ise sıcaktan bunalan vatandaşlar serinlemek için denize girdi. 10 yıldır beraber olduğu "Zeytin" isimli köpeğiyle Büyükçekmece sahiline gelen Ertuğrul Altınyar, "Büyükçekmece güzel bizde bunu tadını çıkartıyoruz. Büyük ihtimalle su kenarında gölgede günü geçireceğiz. Allah oruç tutanlara sabır versin. Köpeğimle birlikte geldim o da yüzmeyi seviyor. Beraber yüzüyoruz, 10 yıldır beraberiz. Her sabah buraya gelirim" dedi.



"GERÇEKTEN YAZ OLDUĞUNU HİSSETTİM"

Sarayburnu sahilinde denize giren Serdar Irmak isimli bir vatandaş ise yazın başladığını bugün anladığını ifade ederek, "Bugüne kadar hep parçalı bulutlu geçiyordu hava ama şimdi gerçekten yaz olduğunu hissettim" diye konuştu.



BAYRAMPAŞA'DAN SARAYBURNU'NA YÜZMEK İÇİN GELMİŞ

Bayrampaşa'dan Sarayburnu sahiline yüzmeye gelen Derviş Altın da, bu yıl ilk defa bu kadar aşırı sıcaklık gördüğünü ve bu yüzden kendisini serinlemek için boğazın sularına bıraktığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.