Teşekkürler Çatalca

Teşekkürler Çatalca
Örnek sosyal sorumluluk uygulamaları ile adından söz ettiren Çatalca Belediyesi 8 Mart’ta kadınları unutmadı. Çatalcalı kadınlara bu özel gün dolayısıyla söyleşi ve kutlama programı düzenlendi. Genci yaşlısı yüzlerce Çatalcalı kadın 8 Mart’ta bir araya ge
Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli yerlerinde birçok etkinlik ile kutlanan Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Çatalca Belediyesi tarafından Çatalca’da da çeşitli etkinlikler ile kutlandı. Çatalca’nın 39 mahallesinden gelen yüzlerce kadın bu anlamlı günü hep birlikte kutladı.

Kadına şiddete Hayır

Çatalca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonunda 8 Mart Çarşamba günü düzenlenen etkinlikler ilk olarak saat 15.00’da Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde Araştırmacı Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı’nın “Atatürk ve Kurtuluş Dönemi Türk Kadınları” konulu söyleşi ile başladı. Söyleşiye dinleyici olarak katılanların yakalarına “Kadına Şiddete Hayır” kokartı takılarak toplumsal soruna dikkat çekildi.

Tarih yazan kadınlarımız

Söyleşide Araştırmacı Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı, “Kadın, tarih boyunca toplumların yaşam kalitesinin ve refahın artmasına katkıda bulunmuştur. Türkiye Cumhuriyeti ise kadına hak ettiği seçme ve seçilme özgürlüğünü veren dünyadaki öncü ülkelerden biridir” ifadelerine yer verdi. Türk Tarihi’nde destan yazan kadın kahramanların olduğunu hatırlatan yazar, “Erzurum’da Nene Hatun, çocuk yaşta gösterdiği başarı ile İstiklal Madalyası’nı ilk hak eden Nezahat Onbaşı ve Ege’de İmamköy ’lü Emir Ayşe gibi isimlerin Milli Mücadele döneminde kadının gücü ve tarihe katkısı göz ardı edilemez” şeklinde bilgi verdi.

Yüzlerce Çatalcalı kadın bir araya geldi

Kutlama Programı Atatürk Spor Kompleksinde saat 17.00’da başlayan yemek ve eğlence programı ile devam etti. Çatalcalı kadınların yoğun ilgi gösterdiği programa, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’da katılarak başta anneler olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.

Başkan Cem Kara, yaptığı konuşmada sadece ailelerin değil aynı zamanda toplumların da temel direğini oluşturan kadınların haklarının sadece bugün değil her gün savunulması gerektiğine dikkat çekti. “Yaşamımızın doğumdan ölüme kadar her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakâr kadınlarımızın Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Kadın dayanışmasını dosta düşmana gösterdiniz

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, yoğun alkışlar eşliğinde yaptığı konuşmasında, “Çok saygıdeğer kadınlarımız, kardeşlerimiz, genç kızlarımız, hanımlarımız, bacılarımız, varlığımızın, birliğimizin temeli, yaşam kaynağı bütün kadınlarımız, bu ülkenin kadınları, Çatalca’nın kadınları, Çatalca’nın mahallelerinin kadınları, Türkiye’nin kadınları hepiniz hoş geldiniz. Hepinizi saygıyla, sevgiyle, hürmetle selamlıyorum. Bütün kadınlarımızın önünde, analarımızın önünde saygıyla ve hürmetle eğiliyorum. Sizler bizlerin yaşam kaynağımızsınız. Bizleri dünyaya getiren, yediren, içiren, saçını süpürge eden sizlersiniz. En büyük sıkıntıya evde, çocuk bakımında, yaşlı bakımında yaşayan sizlersiniz. Sizlerin ne kadar önemli bir görev üstlendiğinizi, nasıl çalışkan insanlar olduğunuzu bizler çok iyi biliyoruz. Kadın evde, tarlada, fabrikada, hizmet sektöründe, hepimizin kalbinde, gönlünde. Bugün 8 Mart, Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Ben emekçi değilim diye düşünebilirsiniz, bütün kadınlarımız emekçidir, bütün kadınlarımız çalışkandır. O nedenle bugünü önemsiyoruz. Sizler her yıl olduğu gibi bu yılda 8 Mart’ta bizleri yalnız bırakmadınız. Mustafa Kemal Atatürk adını verdiğimiz bu spor kompleksini hınca hınç doldurdunuz. Siz kadınlarımızın bu dayanışmayı, bu kaynaşmayı göstermesi önemlidir. Bir kez daha dosta düşmana kadın dayanışmasını gösterdiğiniz için, bizlere sahip çıktığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugün eğlenin istiyoruz, kadın sorunlarının tartışıldığı, kadınların dövüldüğü, horlandığı, öldürüldüğü, tacize, tecavüze uğradığı konuları konuşmak istemiyoruz. Bütün türküler bütün şarkılar hep analarımız kadınlarımız için söylenmiş. Hepinize iyi ki varsınız diyorum ve bütün kadınlara özgürlüklerini veren, seçme seçilme hakkını veren, kadınların erkeklerle eşit birey olduğunu ortaya koyan bu cumhuriyetin kurucusu, ulusumuzun kurtarıcısı Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları önünde saygıyla bir kere daha eğiliyorum. Yaşasın cumhuriyet, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk, yaşasın tüm kadınlarımız, yaşasın kadın hakları” sözlerine yer verdi.

Büyük ilgi gören program katılımcılardan tam not aldı. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte Çatalcalı kadınlara çeşitli hediyeler verildi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.