Ülkücüler Doğu Türkistan için sokaklarda

Ülkücüler Doğu Türkistan için sokaklarda
Doğu Türkista’da Müslümanlara karşı yapılan zulme ilk tepki Silivri Ülkü Ocaklarından geldi.
SilivDoğu Türkista’da Müslümanlara karşı yapılan zulme ilk tepki Silivri Ülkü Ocaklarından geldi. ri sahilinde düzenledikleri tepki yürüyüşü ile Müslüman kardeşlerimize yapılan zulme, “ Sessiz kalma Türki’ye” diye seslenen Ülkücüler, herkesi Doğu Türkistan’daki Müslüman soydaşlarımıza sahip çıkmaya davet ettiler. 
Silivri Ülkü Ocakları, sahilde düzenledikleri yürüyüş ile Doğu Türkistan'daki Müslüman soydaşlarımıza sahip çıkarak, Çin Devleti'ni kınadı. 
Senelerdir Çin'in zulmü altındaki Türk coğrafyasında binlerce soydaşımız katledilirken, her Ramazan ayında olduğu gibi baskıcı ve ötekileştirici politikasını bu sene de sürdüren Çin Devleti'ne tepkigösterildi. Oruç tutmalarını, namaz kılmalarını ve ibadetlerini yerine getirmelerini engelledikleri için lanetlendi.

BAZI VATANDAŞLAR DESTEK  VERDİ, BAZILARI İSE UMURSAMADI! 
Geçtiğimiz hafta şehit edilen 28 Müslüman Türk soydaşımız için Allah'tan rahmet dileyen Ülkücüler, ellerinde dövizlerle ve sloganlar atarak kordon boyunca yürüdü.  Ülkücü gençlere sahilde ki bazı vatandaşlar da destek verirken, çay bahçelerinde oturan vatandaşların ise umursamaz ve duyarsız tavırları dikkatlerden kaçmadı. 

ZULMÜ KINAYAN SLOGANLAR ATILDI
MHP Silivri İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Ülkü Ocakları İstanbul 3.Bölge Başkanı Suat Uzun ve çevre ilçelerdeki ocak mensupları, Silivri Ülkü Ocakları Başkanı Erhan Özkök, geçmiş dönem ocak başkanları Kan Demirkol, Nurullah Arıkan, Murat Koçoğlu, Zafer Yalçın ve Serhat Dinçkurt da katılarak destek oldu. Tekbirler ve "Dişe diş kana kan, intikam intikam", "Ne mutlu Türk'üm diyene", "Yaşasın Doğu Türkistan" şeklinde sloganlar atan gurup, Atatürk Meydanı'na gelerek bir basın açıklaması yaptı. Ülkücü Yemini eden gençler, daha sonra olaysız bir şekilde meydandan ayrıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.