Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Başladı

Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Başladı
17. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin resmi açılışı coşkulu bir törenle gerçekleşti.
Açılışta konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 15 Temmuz tarihinde yaşanan antidemokratik girişimin festivale katılın ülkelerin sayısını yarı yarıya düşürdüğünü belirterek; “Buna karşın Büyükçekmece’ye gelerek bu festivale katılan 38 ülkeyi canı gönülden kutluyorum” dedi.


Festivale uluslararası destek yoğun oldu

17. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin resmi açılış töreni bir dizi etkinlikle gerçekleşti. Uluslararası boyutta katılımın yoğun olduğu açılış törenine beş binin üzerinde vatandaş katıldı. Törene katılanlara arasında Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Alman Parlamenter Sayın Oliver Wittke, Almanya Başkonsolosu Dr. Georg Birgelen, Bosna Hersek Başkonsolosu Begen Muhic, KKTC Başkonsolosu Erek Çağatay, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Beylikdüzü Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, KKTC Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, KKTC Belediyeler Birliği Başkanı  (Gönyeli Belediye Başkanı) Ahmet Benli, KKTC Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal ve KKTC Tatlısu Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçak, , eski milletvekilleri Abdullah Emre İleri, Süleyman Çelebi, Mehmet Ali Özpolat ve Sacit Yıldız, belediye meclis üyeleri yer aldı.

Fatih Erkoç sahne aldı

Festivale 38 ülkeden katılan sanat elçilerinin tarihi Mimarsinan Köprüsü üzerinde bayraklarını açarak tüm dünyaya barış, kardeşlik ve demokrasi mesajı vermelerinin ardından resmi açılış töreni için Kültürpark Kemal Sunal Amfi Tiyatro’ya geçildi. Gecede sahne alan sevilen sanatçı Fatih Erkoç’un konseri ve dans gösterilerinin ardından festivale katılan ülkeler geleneksel kıyafetleri ile sahneye çıktı. Dansçıların ellerinde “Kesintisiz demokrasi ebediyen demokrasi” yazan dev bir pankartla sahneye gelmeleri amfi tiyatroyu dolduran binlerce kişi tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.



“Katılan ülkeleri canı gönülden kutluyorum”

Açılış töreninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimin festivale katılacak ülke sayısını olumsuz etkilediğini belirterek; “Bu festival 64 ülkeden 1600’ün üzerinde sanat elçisiyle icra edilecekti. Eğer 15 Temmuz talihsiz gecesini yaşamamış olsaydık. 17. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’mize 38 ülke iştirak ediyor. Bu ülkelerin hepsini gönülden kutluyorum” diye konuştu.

Festival meşalesi yakıldı

Başkan Akgün’ün konuşmasının ardından sahneye çağrılan protokol ve yabancı konuklar önce barışın simgesi olan beyaz güvercinler uçurdular ardından da 1 hafta boyunca yanacak olan festival meşalesini hep birlikte yaktılar. Festivale katılan ülkelerin danslar ve şarkılarla eşlik ettikleri final sahnesi tam bir görsel şölene dönüştü. Festival 6 Ağustos Cumartesi akşamı sona erecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.