VATANDAŞ 5000’LİK PLANI BEĞENMEDİ

VATANDAŞ 5000’LİK PLANI BEĞENMEDİ
KARAKAŞ BİLGİ VERDİ, VATANDAŞ 5000’LİK PLANI BEĞENMEDİ AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş 1/5000’lik İmar Planlarıyla İlgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

 Parti binasında düzenlenen bilgilendirme toplantısına, Mimarlar, Mühendisler, Emlakçıkar ve vatandaşlar katıldı. İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın bilgi verdiği 1/500’lik planı vatandaş beğenmedi.

Karakaş; Bu plan günü kurtarmalık bir plan değil

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve Büyükşehir Meclisinde de oy birliği ile geçen 1/ 5000’lik imar planlarıyla ilgili bilgi veren AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, yeni planda Silivri Merkezde bina yüksekliğinin 5 katı geçmeyeceğini söyledi. Yine 1/ 5000’lik plana göre Gümüşya’dan Selimpaşa’ya kadar sahil yolu yapılacağını ve araçlarında bu yoldan geçeceğini söyleyen Karakaş; “ Bu plan şu anda askıya çıktı. İtiraz süreci başladı. Yeni yapılan plan Silivri’nin 20-030 yıl ilerisini düşünülerek yapıldı. Bu plan günü kurtarmalık bir plan değil. Silivri’nin geleciğine göre yapılmış bir plandır. ” dedi.

Karabulut; Bu ülke de namuslu yaşamanın bedeli ağır olmamalı

AK Parti İlçe Başkanı Metin Karkaş’ın bilgilendirmesinin ardından söz alan Silivri Belediyesi eski Meclis Üyesi ve AK Parti mensubu Osman Nuri Karabulut; “ Bu plan vatandaşın % 90’ını mağdur edecek bir plan. Benim iki tane binam var. Ama plana göre ben orada bir şey yapamayacağım. Bu ülkede namusuyla yaşamanın bedeli bu kadar ağır olmamalı. Bu hükümet bizlere bunun bedelini bu kadar ağır ödetmemeli. Ben bu plana itirazlarımı yapacağım.  Gerekli düzeltme yapılırsa yapılır. Yapılmazsa da bu yaştan sonra gider simit satarım” diyerek 1/ 5000’lik plana itiraz etti.

Belediye planlarla ilgili bilgi versin

Toplantıya katılanların büyük bir bölümü İBB’nin Silivri için yaptığı 1/ 5000’lik plana karşı çıkarak itirazlarda bulunacaklarını ifade etti. 5000’lik planla ilgili Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın hiçbir şekilde halkı bilgilendirmediğini söyleyen bazı mimar ve vatandaşlar, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın da planlar hakkında halkı bilgilendirmesini istedi.

Çavdar; Silivri’nin geleceğini riske atamayız

Toplantıda söz alan Yetgin Çavdar; “ Bu planın Silivri’yi rahatlatacağını söyledi. Silivri bu planla nefes alacak diyen Çavdar; “ Silivri’nin geleceğini düşünmek zorundayız. İleride oluşacak olan nüfus yoğunluğunu düşünmek zorundayız ve ona göre hareket etmek durumundayız. Günü kurtarmak için Silivri’nin geleceğini riske atamayız. Ancak Gümüşya’ya’dan Selimpaşa’ya kadar yapılacak olan sahil yolu’nun trafiğe açılması sahilden araçların geçmesi doğru bir plan değil. Silivri’yi turizm kenti yapamadık ama Silivri halkı yazın denizi kullanıyor. Bunun önünü yol yaparak kesmemeliyiz” dedi.

Karakaş; Belli noktalarda düzeltme yaptırabiliriz

Askıya çıkan 1/5000’lik planla ilgili fikir alışverişinde bulunulan toplantıda, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, yapılacak itirazları Büyükşehir Belediye Başkanlığına ileteceğini ve belli noktalarda düzeltmeler yaptırabileceğini ifade etti. Bu günümüzü değil geleceğimizi düşünmeliyiz diyen Karakaş; “ Benim evim tam fay hattının üstünde. Eğer bir Silivri’de bu değişimi ve dönüşümü yapmazsak, doğa doğal değişimi gerçekleştirecek. Bizde hep birlikte öbür dünyayı boylayacağız. İtirazlarınızı yaparken bunu da göz önünde bulundurun. Silivri’nin geleceğini hep birlikte şekillendirelim” dedi.

HABER/ FATMA SARIBIYIK

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.