Vatandaş lağım diyor belediye yosun!..

Vatandaş lağım diyor belediye yosun!..
Büyükçekmece’de uluslararası festivali başladı. Ancak bölge halkı festival alanındaki gölün kirlendiğini ve koktuğunu söylüyor: ‘Göz göre göre çevre felaketi yaşanıyor...
Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali başladı. 42 ülkeden gelen yaklaşık 1000 sanatçı, Büyükçekmece Gölü ve Mimar Sinan Köprüsü civarındaki festival alanında İstanbullularla buluşuyor.

Her gün farklı bir etkinlik, eğlence ve konser düzenleniyor. Büyükçekmeceliler, böyle kapsamlı bir organizasyonla ilçelerinin tanıtımının yapılmasından memnun. Fakat bir sıkıntıları var. Hem de önemli bir sıkıntı..

“REZİL OLUYORUZ”
Festival alanındaki Büyükçekmece Gölü’ne atıksu girişinin olduğu, suyun pis kalıntılarla dolduğu, kötü kokunun dayanılmaz boyutlara ulaştığı iddia ediliyor. Acil Şikayet Hattı’na başvuran vatandaşlar, dert yanıyor: “Göle atıksu girişi zaten uzun zamandır vardı. Hiç olmazsa festival süresince lağım akışı engellenseydi, göl temizlenseydi. Dünyanın çeşitli yerlerinden gelen sanatçılara rezil oluyoruz...” Belediye: “Lağım değil yosun...” Peki ya bu iddialar karşısında festivali organize eden Büyükçekmece Belediyesi ne diyor? İşte belediye yetkililerinin açıklaması: “Lağım akıntısı söz konusu bile olamaz. Su yüzeyinde yosunlar birikiyor. Zaman zaman böyle bir sıkıntı oluyor. Kanalizasyon sorunu yok.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.