YA SABIR METROBÜS!

YA SABIR METROBÜS!
Metrobüs çalışmalarında şimdi de elektrik kesintileri vatandaşları isyan ettiriyor…

15 Mart’ta başlanan Beylikdüzü metrobüs hattı çalışmaları tüm hızla sürerken bu günlerde trafik yoğunluğu yanı sıra sık sık elektriklerin kesilmesi vatandaşları çileden çıkarıyor…

Beykent’ten Avcılar istikametine giderken BEKO fabrikası önünde yer altından geçirilen  elektrik hatlarının daha önce düzensiz ve kişilere özel döşendiğinden dolayı burada çalışmalar yapılırken sık sık elektriklerin kesildiğinden yakınan çevre sakinleri yetkilileri duyarlılığa ve etik olmaya davet ettiler.

Sabrın sonu selamet

Beylikdüzü Beylicium-Migros arasında yan yol çalışmaları başlar başlamaz buradan geçmek isteyen araçlar arka cadde ve sokaklara yönlendirildi. Tabii ki otobüsler, kamyonlar ve arada bir de olsa geçen TIR'lar daracık yollardan geçmeye çalışınca arkalarda trafik gün boyu kilitlendi. Ertesi gün İ.E.T.T. ve Özel Halk Otobüsleri Bizimkent durağından sonra E-5 e çıkmaya başladılar. Halen de bu şekilde devam ediyor. Beylicium önündeki durak da mecburen E-5 üzerine taşınmış oldu. Bu nedenle de oradan geriye doğru araç yoğunluğu arttı.

Kent Meydanı geliyor

Belediye durağından itibaren Kent Meydanı olacak E-5 Karayolu Mevkii, yeraltından devam edecek. BÜYÜKŞEHİR Belediyesi’nin hayata geçirdiği metrobüs, Beylikdüzü’ne yeni bir çehre kazandıracak. E-5 yolunda metrobüsün tamamlanmasıyla birlikte Beylikdüzü Kent Meydanı, Alt Geçit Köprüsü de hayata geçirilecek. Yapımı halen devam eden projeler tamamlandığında ilçe halkının ulaşım sıkıntısı ortadan kalkmış olacak.

Üst geçit kalkacak

29 Ekim 2011’e kadar tamamlanması planlanan projede Beylikdüzü Belediye Durağı’ndan itibaren E-5 Karayolu, yan yollar ve metrobüs ulaşımı yer altından verilecek. Şu anki E-5 mevkii de 150 metre uzunluğunda ve 80 metre genişliğinde ‘Kent Meydanı’ olarak tasarlandı. Böylelikle Kent Meydanı’yla Beylikdüzü’nden Esenyurt’a yaya olarak geçilebilecek. Proje bittiğindet alışveriş merkezi Beylicium’un önünde bulunan üst geçit kaldırılmış olacak.

Esenyurt’a transit geçiş

E-5'te yan yollarda genişletme çalışmaları tamamlandıktan sonra Metrobüs hattı kurulacak. Yolun ortasından seyredecek Metrobüs'ün yapılmasıyla E-5, 3'er şeritten, yan yollar ise 2'şer şeritten oluşacak. Yan yollarda, Avcılar'a kadar olduğu gibi bundan sonra TÜYAP'a kadar trafik tek yönde akacak. Kent trafiği; Metrobüs, E-5 karayolu ve yan yollar dâhil alt geçitle yer altından devam edecek. Beylicium önündeki üst geçit kaldırılacak. İstanbul istikametine doğru 150 metrelik bölüm ise yeraltından akacak.


Bir saatlik mesafe 20 dakikaya düşecek

Avcılar-Beylikdüzü Metrobüs hattı bittiğinde 1 saatte alınan mesafe, 20 dakikada kat edilecek. Beylikdüzü-Söğütlüçeşme arasındaki 50 kilometrelik mesafe ise 83 dakikada alınacak. Avcılar-Söğütlüçeşme hattında günlük 715 bin yolcu taşınırken; hattının devreye girmesiyle 1 milyon kişiye ulaşacak.

Şuanda devam eden başlıca çalışmalar ise şöyle:

* TÜYAP'a kadar uzayan Metrobüs ulaşımı için Avcılar'da altgeçit çalışması yapılacak.

* Güzergâhta yer alan Haramidere Kavşağı revize edilerek genişletilecek.

* Doğan Hastanesi önünde E-5 güney yan yol ile kuzey yan yola geçiş için araç üst geçidi oluşturulacak.

* E-5 güney yan yoldan Yakuplu Mahallesi'ne giriş için taşıt üst geçidi planlanıyor. Araçlar Yakuplu'ya buradan giriş yapacak.

* Bizimkent durağındaki yaya geçitleri revize edilecek.

* Hadımköy Kavşağı'nda yer alan hem kuzey hem güney yan yolları için 2 adet köprü inşa edilecek.

* Hadımköy Kavşağı'ndan sonra TÜYAP'a yönelen Metrobüs orta şeritten ayrılarak İBB Tuz Deposu mevkiinde son durağa geçiş yapacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.