YAPANLARIN YANLARINA BIRAKMAM!

YAPANLARIN YANLARINA BIRAKMAM!
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Büyükçekmece’de gece yarısı saat 01.20’de patlatılan havai fişek olayını HABERDAR’a değerlendirterek ‘Gürültü kirliliği yapanlardan hesap soracağız. Bunları yapanları yanlarına bırakmayız’ dedi.
HABERDAR’A TEŞEKKÜR
 
HABERDAR’ın gündeme getirdiği ‘BÜYÜKÇEKMECE’DE HAVAİ FİŞEK REZALETİ’ haberine İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’dan teşekkür. Çok önemli bir konuyu gündeme getirdiğimiz için HABERDAR’ı tebrik eden Vali Mutlu: ‘Gürültü kirliliği zaten bizim gündemimizde. İstanbul’un her noktasında halkımızın huzurunu düşünmek bizim görevimiz. Daha geçtiğimiz Salı günü bütün kaymakamlarımız ile yaptığım görüşmede bu konular ile ilgili talimatlar verdim. Gürültü kirliliği yapanlar ile mücadelemiz sürecek. Bu izinleri veren mülki amirliklerimiz durum takibi yapmak ve izin yetkisini aşanlar ile ilgili işlem yapmak zorundalar.’ Dedi.
 
SÜRE 23 DEĞİL 22’DİR!
 
Bilindiği gibi HABERDAR 11 Temmuz 2011 tarihindeki sayısında Büyükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği festival finalinde gece yarısı saat 01.20’de havai fişek patlattığını, büyük ses gürültüsüne sebep olan bu duruma vatandaşların yoğun tepki gösterdiğini, kaymakamlığın izninin saat 23.00’e kadar olmasına rağmen bu iznin ihlal edildiğini yazmıştı. Haberi değerlendiren İstanbul Valisi Mutlu: ‘İzinler saat 23 değil, 22.00’ye kadar geçerlidir. Bunun dışına çıkıldığı taktirde makam yetkisi aşılmıştır. izni veren makam bunu takip etmek ve işlem yapmak zorundadır. İzni aşanlardan hesap sormak boynumuzun borcudur. Halkın huzurunu rahatını bozanlar ile mücadelemiz sürecektir, bunları yaptıkların yanlarına bırakmayız’ dedi.
 
HERKES YASALARA UYMALI
 
Florya Ziya Şark Sofrası’nda basın mensupları ile bir araya gelen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu sözlerini şöyle sürdürdü. ‘Herkes yasalara uymalı, hele hele belediye gibi ciddi kurumlarımız daha çok yasalara rivayet edip örnek olmalı. Yasalara uymayanlar ile her alanda mücadelemiz sürecek. Gereken prosedür ne ise onu uygulayacağız. Suçlular her kimse Kabahatler Kanunu çerçevesinde yargılanacaktır. Keyfi davranan her kimse karşısında devlet kurumlarını bulur. Ben festivallerin, eğlencelerin yapılmasından yanayım. Ancak bu güzel organizasyonları gürültü kirliliğine, çevre kirliliğine çevirmenin anlamı yok.’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.