Zabıtalar uyudu, büfe restaurant oldu

Zabıtalar uyudu, büfe restaurant oldu
İstanbul Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğunda olan Anaarterde ki dinlenme parkının içine cafe konuldu, aylar geçtikçe işletme büyük bir alana yayıldı ve restaurant oldu, vatandaşın dinlenmek için oturduğu alanları işletmenin içine aldılar.
İBB Meclisi CHP Üyeleri Musa Keleş ve Şenol Yolbir hazırladıkları yazılı soru önergelerinde durumu İBB Meclisine taşıyarak “Bakırköy İDO İskelesi karşısında ki üst geçit altında bulunan Park’ın içerisinde yer alan Damak Cafe adlı işletmenin son yıllarda oldukça büyük bir alana yayıldığı, yapı niteliğine büründüğü tarafımızca tespit edilmiştir” denilerek İBB’ye şu soruları sordular: 

Damak Cafe adlı işletme hangi hukuki ilişki sonucunda belirtilen adresteki Park’ta konuşlanmaktadır? Buna ilişkin belge ve dokümanlar nelerdir? Damak Cafe adlı işletmenin belirtilen adreste faaliyet göstermesine neden hukuki ilişki ilk olarak hangi tarihte kurulmuştur? Bu hukuki ilişki ileriki tarihlerde yenilenmiş midir? Neden? Hangi Koşullarda? Damak Cafe adlı işletmenin faaliyete başladığı ilk tarihten buyana faaliyet alanında ne gibi bir değişiklik, kullanım alanında ne ölçüde büyüme olmuştur? Damak Cafe adlı işletme zabıta ekiplerince hangi sıklıkla denetlenmektedir? Denetim sonrası hangi bulgulara rastlanmıştır? Ne tür işlem yapılmıştır? En son yapılan denetim tarihi nedir? Büyükşehir Belediye Başkanlığımız, Damak Cafe adlı işletmenin belirtilen adreste faaliyet göstermesi sonucunda nasıl bir menfaat/gelir elde etmektedir? İlgili Belediyesince alınmış yıkım ve para cezası içeren encümen kararı var mıdır?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi 2016 yılı Mayıs ayı Meclis toplantılarında İBB Meclisi CHP Üyeleri Musa Keleş, Şenol Yolbir ve Av. Taner Kazanoğlu imzaları ile meclis başkanlığına sunulan, oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edilen önergesi:

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞI’NA/13/05/2016

Aşağıda yer alan sorularımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Encümeni, Avrupa Yakası Zabıta Müdürlüğü ve Gelirler Müdürlüğü’nce yazılı olarak yanıtlanması için gereğini saygılarımızla arz ederiz.

Bakırköy İlçesi, Kenedy Caddesi, İDO İskelesi Karşısı, Üst Geçit Altında bulunan parkın içerisinde yer alan Damak Cafe adlı işletmenin son yıllarda oldukça büyük bir alana yayıldığı, yapı niteliğine büründüğü tarafımızca tespit edilmiştir.

 Bu bağlamda:

1- Damak Cafe adlı işletme hangi hukuki ilişki sonucunda belirtilen adresteki parkta konuşlanmaktadır? Buna ilişkin belge ve dokümanlar nelerdir?
2- Damak Cafe adlı işletmenin belirtilen adreste faaliyet göstermesine neden hukuki ilişki ilk olarak hangi tarihte kurulmuştur? Bu hukuki ilişki ileriki tarihlerde yenilenmiş midir? Neden? Hangi Koşullarda?
3- Damak Cafe adlı işletmenin faaliyete başladığı ilk tarihten buyana faaliyet alanında ne gibi bir değişiklik, kullanım alanında ne ölçüde büyüme olmuştur?
4- Damak Cafe adlı işletme zabıta ekiplerince hangi sıklıkla denetlenmektedir? Denetim sonrası hangi bulgulara rastlanmıştır? Ne işlem yapılmıştır? En son yapılan denetim tarihi nedir?
5- Büyükşehir Belediye Başkanlığımız, Damak Cafe adlı işletmenin belirtilen adreste faaliyet göstermesi sonucunda nasıl bir menfaat/gelir elde etmektedir?
6- İlgili belediyesince alınmış yıkım ve para cezası içeren encümen kararı var mıdır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.