"Zulme karşı kardeşlerimizin yanındayız"

"Zulme karşı kardeşlerimizin yanındayız"
MHPi Silivri İlçe Teşkilat Başkanı Zafer Yalçın yapmış olduğu basın açıklamasında Çin’de Uygur Türklerinin başına gelenlerle ilgili tepkilerini dile getirerek, “Türk varlığı hem de Türk izleri şerefsizce silinmeye, yok edilmeye çalışmaktadır” dedi.

MHPi Silivri İlçe Teşkilat Başkanı Zafer Yalçın yapmış olduğu basın açıklamasında Çin’de Uygur Türklerinin başına gelenlerle ilgili tepkilerini dile getirerek, “Türk varlığı hem de Türk izleri şerefsizce silinmeye, yok edilmeye çalışmaktadır” dedi. 
Uygur Türklerine olan desteklerinin devam edeceğinin sonuna kadar devam edeceğini belirten MHP Silivri İlçe Teşkilat Başkanı Zafer Yalçın, “İçeride Uygur Türklerine yapılan katliamın sahibi ve baş sorumlusu Çin, dışarıdakilerin de sorumlusu bu zulme sahip çıkamayanlardır” dedi. Hükümete de yüklenen Yalçın; “Zalimin en büyük ortağı da sessiz kalan hükümetimizdir. Doğu Türkistan bizim sevdamızdır, bizim parçamızdır, orada yaşayanlar can kardeşlerimizdir, onlar yalnız değildir” diyen Yalçın; “Sesimize ses veren sessiz yığınlara inat, mazlumun yanında saf tutan destekleriyle bu konu da kararlığımıza güç veren, 100 binlerin umutlarını sinelerinde kalmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi. 

Doğu Türkistan’da yaşanan Çin zulmüne karşı bir basın açıklaması yaparak Müslüman Uygur Türklerinin katledilmesini ve bu duruma sessiz kalınmasını yaptığı açıklama ile kınayan Zafer Yalçın, “Çin’in işgali altındaki Doğu Türkistan’da uzun yıllardan beri zulüm devam etmekte, Müslüman Uygur Türkleri yaşam mücadelesi vermektedir. Müslüman Türk olmayı başlı başına bir tehdit ve suç sayan Çin, Uygur gençlerini sorgusuz sualsiz gözaltına almakta ve bu gözaltılar ya idam ya da işkence sonucunda katliamla sonuçlanmaktadır. Her Ramazan Ayı’nda baskı ve sindirme politikalarına yenilerini ekleyen Çin, Uygur Türklerinin oruç tutmalarını engellemek için türlü zorluklar çıkarmaktadır. Doğu Türkistanlı soydaşlarımızın milli ve manevi değerlerine karşı adeta bir yıkım gerçekleştirilmekte, ata yurdumuzdan hem Türk varlığı hem de Türk izleri şerefsizce silinmeye, yok edilmeye çalışmaktadır” dedi.

TÜRKİYE’NİN BU DURUMA SESSİZ KALMASI KABULLENİLİR DEĞİL
MHP Silivri İlçe Teşkilat Başkanı Zafer Yalçın, vahşete sessiz kalınmasını eleştirerek “Çin’in bu vahşet ve zulmü en son 22 Haziran 2015 tarihinde Kaşgar’da kendini göstermiştir. Çin polisi tarafından, 28 soydaşımız acımasızca şehit edilmiştir. İşgalci Çin yönetiminin, keyfi ve yargısız infazlarına her gün yenileri eklenmektedir. Ne vahimdir ki, yine söz konusu Müslüman Türk olduğunda uluslararası sivil toplum kuruluşları “lâl” olmuş, ileri demokrasi âşıkları da üç maymunu oynamaktadır. Ülkücüler olarak, dün olduğu gibi bugünde zalimin zulmüne karşı soydaşlarımızın yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz. Ülkücüler, Doğu Türkistan davasının müdafii olmaya devam edecekler. Ebedi yurdumuz Anadolu’dan, kadim yurdumuz Doğu Türkistan’a olan hasretimizi genç dimağlara ilmek ilmek dokuyacağız. Medeniyetimizin beşiği Kaşgar’ı, sızlayan yaramız Urumçi’yi unutturmayacağız. Gulca’yı, Turfan’ı, Kumul’u vatan toprağı olarak görmeye devam edecek Altay’ı kendimize yar bileceğiz. Bu bilinç ile soydaşlarımızın derdini derdimiz, kederlerini kederimiz kabul ederek haklı davalarını her türlü platformda dile getireceğiz. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhlarının şad, mekânlarının cennet olmasını Yüce Allah(c.c.)’tan niyaz ediyoruz. Hiç şüphesiz katil Çin ve zulme sessiz kalanlar, işlediği cinayetlerin hesabını tarih ve milletimiz önünde mutlaka verecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.