13 yaşındaki kıza TECAVÜZ !

13 yaşındaki kıza TECAVÜZ !
13 yaşındaki kızı erkeklere satıp, cinsel ilişkiye girdikleri iddia edildi

Amasya'da 13 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi D.K. adlı kızı erkeklere sattığı ve cinsel ilişkiye girdikleri iddiasıyla yargılanan 1'i kadın toplam 11 tutuklu sanığın yargılanmasına başlandı. Duruşmaya askerde olan sanıklardan 1'i katılmazken, D.K., ve ailesi duruşmaya geldi. Mahkeme heyeti sanık avukatlarının talebi doğrultusunda duruşmayı gizli olarak yaptı. Sanıklar suçlamaları kabul etmedi.

Amasya'da infial uyandıran olay, geçen Mart ayında Iraklı Zinah Ali F. 'nin eşi Mohanad Najm A. tarafından bıçaklanması sonucunda ortaya çıktı. Olay anında evde bulunan 2 erkekle eşinin ilişkisi olduğu ve kendisini aldattığını düşünen Mohanad Najm A., eşini bıçakla dizinden yaraladı. Bu sırada evde bulunan iki erkek ile D.K. kaçtı. Yaralama olayını araştıran polis, olay anında evde bulunan D.K. ile kaportacı Hakan Ö.E. (32) ve arkadaşı Muhsin Ü. (32) ifadelerine başvurdu. 2 kişi, Iraklı kadınla ilişkisi olmadığını evde bulunan D.K. adındaki kızla para karşılığı ilişkiye girmek için bulunduklarını söyledi. Bunun üzerine soruşturmayı derinleştiren Amasya Emniyet Müdürlüğü Ahlak Bürosu ekipleri, D.K'nın ifadesini aldı. Küçük kız, ifadesinde Iraklı komşuları Zinah Ali F.'nin kendisini para karşılığı cinsel ilişkiye girmesi için erkeklere sattığını belirterek şikayetçi oldu. Bunun üzerine Zinah Ali F. ile evde bulunan Hakan Ö.E. tutuklanırken, D.K'nın küçük olduğunu fark edip tokat atan Muhsin Ü. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Soruşturmayı derinleştiren polis, içlerinde Valilik İl İdare Kurulu Müdürü Bekir I. (59) ile küçük kızın öz dayısı olan 20 yaşındaki Hurşit A. ile birlikte emekli olan Yaşar Ç. (58), kömürcü Mehmet U. (52), emekli Ayhan B. (58), esnaf Sinan S. (46), emekli Hüseyin Ç. (65), otobüs şoförü Mustafa K. (31), esnaf Yahya K. (39) tutuklandı. Mağdur kızın ifadeleri doğrultusunda geçen ay yapılan ikinci operasyonda gözaltına alınan 14 kişi çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

DURUŞMA GİZLİ YAPILDI
Amasya Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmaya tutuklu olmasına rağmen askerde bulunan ve D.K'ya 11 yaşındayken tecavüz ettiği ileri sürülen öz dayı Hurşit A. katılmazken, biri kadın diğer 11 tutuklu sanık hazır bulundu. Mahkemeye küçük kız, annesi Zakine K. (35) ve babası Dursun K. (38) da katıldı. Sanık avukatları duruşmanın genel ahlak ve adaba aykırı durumlar içerdiğini belirterek ilk celsenin gizli yapılmasını istedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı hakim gizlilik kararı verip salonda bulunan sanık ve mağdur yakınlarını dışarıya çıkarırken, Iraklı sanık Zinah Ali F. tercüman aracılığıyla ifade verdi.

SANIKLAR SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ
Yaklaşık 7 saat süren ve bir kez ara verilen duruşmaya katılan sanıklar küçük kızla cinsel ilişkiye girdiklerini kabul etmedi. Duruşmada psikolog nezaretinde ifade veren D.K ise sanıklardan şikayetçi olduğunu belirtirken, 18 ayda 35-40 kişiyle cinsel ilişkiye girdiğini zorlama olmadığını anlatırken, mahkeme mağdur kızın olay nedeniyle ruh sağlığının bozlup bozulmadığının araştırılması için duruşmayı erteledi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.