Atatürk'ün mucize silueti sürpriz yaptı

Atatürk'ün mucize silueti sürpriz yaptı
Atatürk'ün sülietini izlemek için toplananlar havanın bulutlu olması nedeniyle 'görünmez' diyerek dağıldı, ancak...
Ardahan'ın Damal İlçesi'nde, 15 Haziran ile 15 Temmuz tarihleri arasında Karadağ sırtlarına yansıyan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sülietini izlemek için toplananlar havanın bulutlu olması nedeniyle 'görünmez' diyerek dağıldı. Ancak havanın aniden açmasıyla mucize ortaya çıktı ve birçok kişi bu görüntüyü göremedi.
Bu yıl 19'uncusu düzenlenen 'Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri' kapsamında ilk olarak, Damal ormanlığındaki festival alanında halk oyunları ekipleri gösterisi sundu, ardından Türk Halk Müziği sanatçısı Güler Duman ve Özgün Müzik Sanatçısı Mazlum Çimen konser verdi.

Şenliğe, Damal Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Damal Belediye Başkanı CHP'li Ergin Önal, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, CHP eski Milletvekili Ensar Öğüt ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Festival alanından Atatürk'ün sülietini izlemek için ilçeye bağlı Ata Mahallesi'ndeki seyir alanına geçildi. Karadağlar'ın eteklerinde saat 18.00'de yansıyan silüetin izlenmesi, hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi. Kalabalığın dağılıp gitmesinden bir süre sonra havanın aniden açması ile süliet bir kez daha ortaya çıktı.

ATATÜRK SİLUETİNİ İZLEMEK İÇİN SEYİR TERASI YAPILDI

Atatürk sülietinin rahatça izlenebilmesi için bu yıl seyir terasları yapıldı. Atatürk Sülietini Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı CHP eski milletvekili Ensar Öğüt, Atatürk sülietini her yıl izlemeye geldiğini belirterek, "Burada süliet aslında, 'Türkiye'nin her yerine adaletin ve kalkınmanın gitmesini istiyorum. Cumhuriyete sahip çıkın, Ülkemizin bütünlüğüne sahip çıkın, heryere refah ve huzuru götürün' mesajı veriyor. Yeryüzünde hiçbir lidere bu mucize nasip olmamıştır. Böyle bir tablonun yaşatılması ve buraya turistin gelmesi için sosyal tesisler yaptık. Bugünde hava bulutluydu. Davetliler görünmez diyerek gitti. Anca hava aniden açtı ve mucize göründü" dedi.

Damal Belediye Başkanı Ergin Önal ise bu yıl 19'ncusu düzenlenen Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenliklerine ilk kez bu kadar yoğun bir katılım olduğunu belirterek, "Hava muhalefeti bizi yanıltınca Atatürk Sülietini izleme programımızı iptal etmek zorunda kaldık. Bulutlar dağılıp ortaya çıkınca biz de şaşırdık" diye konuştu.

'SÜLİET GÖRÜNMEZ' DİYE DAĞILDILAR

Havanın tamamen kapalı olması nedeniyle toplanan kalabalık, protokol ve basın mensupları, 'süliet görünmez' diyerek büyük bir üzüntü içinde dağıldı. Ancak bir süre sonra bulutlar dağıldı ve mucize bir kez daha kendini gösterdi.

SİLUET NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Atatürk sülieti ilk olarak 1954'te Yukarı Gündeş köyünde çobanlık yapan Adıgüzel Kırmızıgül tarafından fark edildi. Siluetin, 1975 yılında gazeteci Erdoğan Kumru tarafından çekilen fotoğrafları Genelkurmay Başkanlığı'na gönderildi. Damal İlçesi'nde 1995'ten beri her yıl Temmuz ayı içinde 'Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri' düzenleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.