Beşiktaş'ta rekor uzunlukta Fener Alayı

Beşiktaş'ta rekor uzunlukta Fener Alayı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Beşiktaş Belediyesi’nin organize ettiği Fener Alayı etkinliğine yaklaşık yüz bin vatandaş Beşiktaş’a akın etti.


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Beşiktaş Belediyesi’nin organize ettiği Fener Alayı etkinliğine yaklaşık yüz bin vatandaş Beşiktaş’a akın etti. Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar da vatandaşlarla kol kola fener alayının en önünde yürüdü.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Cumhuriyet’in bekçileri Beşiktaş’ta Fener Alayı’nda buluştu. Beşiktaş Yıldız Posta Caddesi'nde buluşan yüz bine yakın vatandaş, Beşiktaş Meydanı’na ellerinde Türk Bayrakları ve meşaleler yürüdü. Rekor bir katılımın gerçekleştiği fener alayına Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Başkanın eşi Özlem Hazinedar, CHP Beşiktaş İlçe Yönetimi, çok sayıda STK temsilcileri ve yüz bine yakın Cumhuriyet sevdalısı katıldı.
Cumhuriyete sözde değil özde sahip çıkmak gerektiğini ifade eden Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Cumhuriyete sahip çıkmak önemlidir. Cumhuriyeti kutlamak önemlidir. Ama sözde değil özde sahip çıkmak önemlidir. Sadece Beşiktaş'ta değil, sadece İstanbul'da değil Türkiye'nin her noktasında Cumhuriyete ve aziz Atatürk'ün yeşerttiği sahip çıkmak gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Başkan Hazinedar'ın eşi Özlem Hazinedar ise, "Cumhuriyet, kimsesizlerin kimsesi her şeyimiz. Cumhuriyeti var edenleri bizleri bugünlere taşıyanlara sonsuz şükranlarımızla onlara yakışır bir kuşak olmak ve bir kuşak yetiştirmek görev ve sorumluluğundayız. Bayramımız kutlu olsun" diye konuştu.

Yıldız Posta Caddesi'nde başlayan vatandaşların yürüyüşü Barbaros Bulvarı'ndan geçerek Beşiktaş Meydanı'nda son buldu. Yürüyüşün ardından vatandaşlar Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı sırasında şehit olan askerler için saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okundu. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar burada halka seslenerek bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Başkan Hazinedar vatandaşlarla birlikte Memleketim isimli şarkıyı söyledi. Yürüyüşe destek veren Çarşı Grubuna mensup bir grup taraftara Şimşek Ali lakaplı amigo üçlü çektirirken renkli görüntüler oluştu.
Yürüyüşe katılan vatandaşlar şarkılar eşliğinde Beşiktaş Meydanı'ndan dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.