Çiğli Uğur Mumcu’yu Anacak

Çiğli Uğur Mumcu’yu Anacak
Çiğli Belediyesi tarafından 27 yıl önce evinin önünde uğradığı bombalı suikast sonucu yaşamını yitiren Gazeteci Yazar Uğur Mumcu 24 Ocak Cuma günü düzenlenecek etkinlikler ile alınacak.

Çiğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organize edeceği anma etkinlikleri ilk olarak saat 14.00’de Uğur Mumcu Mahallesi’nde bulunan Uğur Mumcu Anıtı önünde gerçekleştirilecek.

Çiğlili şair ve yazarların katılacağı etkinlikte “Uğurlar Olsun” dinletisi yapıldıktan sonra anıta karanfiller bırakılacak. Anma etkinlikleri akşam saat 20.00’de Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt Salonu’nda sahnelenecek Uğur Mumcu’ya Aşk İle” adlı tiyatro oyunuyla devam edecek.  


 Başkan Gümrükçü: “Dürüstlüğü ve cesareti ilham kaynağı olacak”

Geçmişten bugüne halkın menfaatleri uğruna mücadele etmiş aydınları Çiğli’de yaşatmaya devam edeceklerini vurgulayan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Demokrasimizin güçlenmesi ve halkın doğru bilgi alması adına verdiği onurlu mücadelesinden bir adım olsun geri atmayan basın tarihimizin değerli kalemi Uğur Mumcu’yu kaybetmenin üzüntüsünü hala yaşıyoruz. Bizlere çizdiği yolda yürürken, dürüstlüğünü ve cesaretini gelecek nesillere anlatmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu bağlamda, aramızdan ayrılışının 27 yıl. dönümü kapsamında bir takım etkinlikler düzenleyeceğiz. Güçlüden yana değil haklıdan yana olan demokrasi şehidimiz Uğur Mumcu’yu ilk önce anıtı önünde düzenleyeceğimiz dinletiyle sonra ise Fakir Baykurt Salonu’nda sahnelenecek tiyatro gösterimi ile anacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.