Eskişehir'de biber gazlı gece

Eskişehir'de biber gazlı gece
Yolu trafiğe kapatan göstericilere polis biber gazı ve basınçlı sulu müdahalede bulundu.
ESKİŞEHİR'deki yolu trafiğe kapatan göstericilere polis biber gazı ve basınçlı sulu müdahalede bulundu. Sabaha kadar süren kovalamaca 1 polis memuru atılan taştan yaralandı, biber gazından etkilenen 4 kişi hastaneye kaldırıldı.

Akşam saatlerinde Eskibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'ndeki Espark önünde toplanan yaklaşık 5 bin kişi 'Her yer Taksim her yer direniş' ve 'Hükümet istifa' diye slogan atarak yürüyüşe geçti. Eyleme katılanlar Üniversite Caddesi'nden Seylap, Sakarya, Kırım ile İsmet İnönü Caddesi'nde yürüyerek tekrar Espark Alışveriş Merkezi önüne geldi.

Grupta bulunanlar burada yolu trafiğe kapatınca çevik kuvvet polisleri uyarıda bulundu. İlerleyen saatlerde kalabalığın sayısı azalmaya başladı. Kalan 500 kadar kişi yolu trafiğe kapatmada ısrar edince çevik kuvvet polisleri TOMA araçlarından sıkılan biber gazı ve basınçlı suyla müdahalede bulundu.

Kaçan grup Yenibağar Mahallesi Seylap Caddesi'nde kısa sürede toplanıp barikatlar kurdu ve getirdikleri tahtaları yer yer ateşe verdi. Çevik kuvvet polislerinin zaman zaman sert müdahalesiyle karşılaşan grup ara sokaklara kaçtı ancak kısa sürede tekrar toplandı.

Saat 01.00'de başlayıp sabah saat 05.30'a kadar devam eden kovalamaca sırasında TOMA araçlarından zaman zaman basın mensuplarının üzerine basınçlı su ve biber gazı sıkıldı. Biber gazından 1 gazeteci ile 3 kadın etkilenerek hastaneye kaldırıldı. Göstericilerin attığı taş kafasına isabet eden bir polis memuru yaralandı. Yaralı polis memuru ambulansla hastaneye götürüldü. Kaçan grupları bir süre daha kovalayan polisler yeniden Espark Alışveriş Merkezi önüne döndü. Gruptakiler ise ara sokaklarda gözden kayboldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.