Geline 14 kilo altın!

Geline 14 kilo altın!
3 gün 3 gece sürdü!

VAN'ın ileri gelen ailelerinden Öner ailesinin kızları Leyla ile Irtak ailesinin oğulları Yavuz'un düğününde geline 14 kilogram altın, gelin ve damada ise 445 bin TL para takıldı. İran, Irak ve çevre illerden yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı düğünde gelin ve damada takılan paraların sayılması saatler sürdü.

Gelinin taşıyamadığı altınlar ise keseler içinde evlerine götürüldü.

Altın fiyatlarının yüksekliğinden kimi düğünlerde çeyrek altın takılması bile davetlileri düşündürürken, Van'da yapılan bir düğün ise kuyumcu dükkanlarını aratmadı. Öner ailesinin 22 yaşındaki kızı Leyla Öner ile Irtak ailesinin oğlu Yavuz Irtak, 3 gün 3 gece süren düğünle evlendi. Hafıziye Mahallesi'nde yapılan düğüne İran, Irak ve çevre illerden yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Van'daki aşiret liderlerinin de katıldığı düğünde bol bol halay çekildi. Takı töreninde ise davetliler birbiriyle yarıştı. Gelin Leyla Öner'e yaklaşık 14 kilogram altın takılırken, gelin ve damada takılan para ve dövizlerin değeri ise 445 bin TL'yi buldu oldu. Kuyumcu dükkanına dönen gelinin taşıyamadığı altınlar keseler içinde damat evine götürüldü. Takılan paralar ise aile büyükleri tarafından sayıldı.

SON GECE HAVAİ FİŞEKLER

Düğün yemeği için 2 büyükbaş 25 küçükbaş hayvan kesilirken, 500 kilogram pirinç, 1 ton sebze ve 300 kilogram yoğurt kullanıldı. Düğün, son gece yapılan havai fişek gösterisiyle son buldu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.