Hakkarililer o kararı protesto etti!

Hakkarililer o kararı protesto etti!
Hakkari'nin il satatüsünden çıkarılıp, yerine Yüksekova'nın il olmasının yasa tasarısı olarak meclise sunulması yüzlerce Hakkarili'yi sokağa döktü.
Duruma tepki gösteren Hakkarililer, kent merkezinde yürüyüş ve oturma eylemi yapıp, kararından vazgeçmesini istedi.

Aralarında Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş , çeşitli STK tesilcilerinin de bulunduğu yüzlerce esnaf, kepenklerini kapatıp, kent merkezinde yürüyüş yaptı. 'Hakkari ildir, il olarak kalacak', 'Hakkari uyama iline sahip çık' sloganları atıp yürüyüş yapan esnaflar daha sonra kent merkezinde kapalı olan kepenklerin önünde 5 dakikalık oturma eylemi yaptı. Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, Hakkari'nin il statüsünden çıkartılıp yerine Yükeskova'nın il olmasını buranın halkına büyük bir haksızlık olduğunu söyledi.

"BU İNSANLARI İNFAZ EDİYORSUNUZ, BİR İLİ İDAM EDİYORSUNUZ"

Mazlum-Der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen ise, Hakkarililerin bu duruma isyan bayrağı açtığını söyledi. Şen, şöyle konuştu:

"Bu idamlık kurbanlıklara son sözü sorulmamıştır.Bu insanları infaz ediyorsunuz. Bir ili idam ediyorsunuz. Ama son sözünü sormuyorsunuz. Bunu kabul etmiyoruz. Buna isyan ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanının deyimiyle kurbanlık koyun olmayacağız. İlimizi yıkmanıza izin vermeyeceğiz. Yüzyıldır her on yılda bir darbelerle , tanklarla bedenlerimizi çiğneyen askerlere karşı bu millet Hakkari'den Edirneye kadar bedenlerini siper etmiş. Türkiye'nin en önemli meselesi buyken, Türkiye'yi ele geçirmeye çalışan çeteler mevcutken, bu ili sürgün etmenin mantığını bize açıklasınlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu kararından vazgeçmesini istiyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.